Champions League: Ιστορικός διασυρμός του Άγιαξ – 1-0 η Ίντερ την Μπαρτσελόνα

Μετά την Μπάγερν Μονάχου, Νάπολι και Μπριζ έκαναν το 3Χ3 στον 1ο και 2ο όμιλο του Champions League, στο ντέρμπι του 3ου ομίλου η Ίντερ νίκησε την Μπαρτσελόνα με 1-0, η Πόρτο «άνοιξε λογαριασμό» στην 3η αγωνιστική (2-0 τη Λεβερκούζεν), ενώ άνετο βράδυ είχε η Λίβερπουλ στο «Ανφιλντ» απέναντι στη Ρέιντζερς (2-0).

Η πρωτοπόρος της Serie A, Νάπολι, έκανε επίδειξη δύναμης στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Άγιαξ, «απάντησε» με έξι γκολ, υποχρεώνοντας τους Ολλανδούς στην πιο βαριά εντός έδρας ήττα τους στο CL (1-6).

Η κακή παράδοση που έχει απέναντι σε ιταλικές ομάδες στην έδρα του συνεχίστηκε για τον Άγιαξ, που έμεινε χωρίς νίκη για 20ό έτος (τελευταία φορά που είχε χαμογελάσει ήταν το 2002 με το 2-1 επί της Ρόμα) και μετά το βαρύ 1-6 από τους «παρτενοπέι» μετρά 6 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες στα 12 τελευταία ματς επί ολλανδικού εδάφους απέναντι στους Ιταλούς.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι από την άλλη επιβεβαίωσε ότι εφέτος δεν αστειεύεται. Με την πρώτη της νίκη απέναντι σε ομάδα από την «χώρα της τουλίπας» έκανε το 3Χ3 στον 1ο όμιλο του Champions League, βάζοντας «φρένο» στους γηπεδούχους που προέρχονταν από το 4Χ4 στα πρόσφατα εντός έδρας ματς που έδωσαν στη διοργάνωση.

Ο 22χρονος επιθετικός του Άγιαξ, Μοχάμεντ Κούντους, βρήκε δίχτυα για τρίτο σερί ματς στο Champions League κι έγινε ο νεότερος παίκτης του συλλόγου, μετά τον Πάτρικ Κλάιφερτ (1995, 19 ετών), που σκοράρει σε τρεις συνεχόμενες παρουσίες στη διοργάνωση.

Το… θαύμα της Μπριζ καλά κρατεί. Οι πρωταθλητές Βελγίου μετά τις επιτυχίες επί των Μπάγερ και Πόρτο επικράτησαν και της Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-0 και συνεχίζουν με το απόλυτο νικών στο 2ο γκρουπ, όπου και προπορεύονται.

Ίσως το ματς να είχε διαφορετική κατάληξη, πάντως, εάν στο 75΄ ο Γκριεζμάν ευστοχούσε από το σημείο του πέναλτι που εκτέλεσε. Το βολέ του Γάλλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και τα πάντα είχαν τελειώσει.

Το γκολ του Τσαλχάνογλου στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, έμελλε να κρίνει το ντέρμπι του 3ου ομίλου ανάμεσα στην Ίντερ και στην Μπαρτσελόνα (1-0), και σήμανε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα των Καταλανών (προηγήθηκε το 2-0 από τη Μπάγερν).

Με τον Κώστα Τσιμίκα στο αρχικό της σχήμα, η Λίβερπουλ επικράτησε άνετα με 2-0 της Ρέιντζερς στο «Ανφιλντ» και με τη δεύτερη σερί νίκη της (είχε προηγηθεί το 2-1 επί του Άγιαξ) έφτασε στους 6 βαθμούς, τρεις πίσω από την πρωτοπόρο και… απόλυτη Νάπολι.

Σε ματς που οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι (45΄ Σικ) και που νωρίτερα δε μέτρησε γκολ των γηπεδούχων (χέρι του Ταρεμί), η Πόρτο κατάφερε να φτάσει στο πρώτο εφετινό της «τρίποντο» στη διοργάνωση με το 2-0 επί της Λεβερκούζεν.

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και Τότεναμ έμειναν στο 0-0 στη Γερμανία, σε αγώνα του 4ου ομίλου. Οι Λονδρέζοι, πάντως, δικαιούνταν να φύγουν με το «διπλό», καθώς έχασαν πάρα αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν, ιδιαίτερα με τον Σον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ