«Θρίλερ» με τις δύο πτήσεις της Emirates στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Όλο το παρασκήνιο

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ για τις δύο πτήσεις της Emirates με προορισμό το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη. Όλα ξεκίνησαν όταν υπήρξε πληροφορία από τη CIA για ύποπτο άτομο σε πτήση της εταιρείας Emirates από την Αθήνα.

Το σήμα από την CIA

Το θρίλερ με τα δύο αεροπλάνα της Emirates ξεκίνησε λίγο πριν από τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης (10/11) όταν σήμανε συναγερμός στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά από πληροφορία των αμερικανικών Αρχών για ύποπτο άτομο που πιθανόν να έχει επιβιβαστεί σε μία από δύο πτήσεις της Emirates, η μία για Ντουμπάι και η άλλη για Νέα Υόρκη.

Αμέσως δόθηκε εντολή να σταματήσει η διαδικασία απογείωσης της πτήσης για Ντουμπάι και το αεροπλάνο επέστρεψε στο σταθμό. Οι Αρχές έλεγξαν εξονυχιστικά όλους τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης, χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο.

Η πτήση προς Νέα Υόρκη είχε ήδη απογειωθεί και έτσι δόθηκε εντολή στον πιλότο να επιστρέψει στο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ άμεσα απογειώθηκαν δύο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνόδευσαν το αεροπλάνο της Emirates.

Μόλις έφτασε το αεροπλάνο της Emirates με 209 επιβάτες και 18μελές πλήρωμα, μετέβη κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής και έκανε έλεγχο σε επιβάτες και αποσκευές, χωρίς να εντοπίσουν κάποιο ύποπτο άτομο.

Στη συνέχεια οι επιβάτες της πτήσης ΕΚ209 της Emirates οδηγήθηκαν με πούλμαν σε ξενοδοχείο στο Καβούρι για να διανυκτερεύσουν και σήμερα Παρασκευή 11/11 στις 8 το βράδυ θα φύγουν για τον προορισμό τους με άλλη πτήση.

Για την υπόθεση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε επικοινωνία με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι:

«Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο».

Πηγή: ertnews.gr