Νέος ισχυρός σεισμός στην Εύβοια: Αισθητός στην Αττική

Nέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή την 22:06η βραδυνή στην Αττική. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην Εύβοια, και το μέγεθός του 5,2 βαθμοί της κλίμακας ρίχτερ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, το επίκεντρο ήταν στη στεριά.

Ο Πρόεδρος της Αντισεισμικής Προστασίας, κ. Ευθύμης Λέκκας μίλησε απευθείας μετά τον νέο σεισμό 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια, στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Περιπλέκεται το σκηνικό, αναφορικά με το ποιος είναι ο κύριος σεισμός», ανέφερε ο κ. Λέκκας. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου ώστε να δούμε ποιος είναι τελικά ο κύριος σεισμός».

«Η περιοχή δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει πολύ μεγάλους σεισμούς και τα κτίρια αντέχουν τόσους βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ», δήλωσε ο κ. Λέκκας, καθησυχάζοντας.

Το πρωί της Τρίτης, δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, 4,7 και 4,2 Ρίχτερ, στις νοτιοανατολικές ακτές της Εύβοιας έγιναν ιδιαίτερα αισθητές σε μεγάλη ακτίνα και κυρίως στην Αττική.

Ζημιές δεν αναφέρθηκαν, όμως, για προληπτικούς λόγους, κλειστά παρέμειναν όλα τα σχολεία της Καρύστου.

Ο σεισμός προβλημάτισε τους επιστήμονες, καθώς η νότια Εύβοια είναι μία περιοχή με χαμηλή σεισμικότητα. Οι σεισμολόγοι πάντως θα παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου για τα επόμενα 24ωρα, ώστε να βεβαιωθούν ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Πηγή: ertnews.gr