Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Γάλλο πρέσβη: Τι συζητήθηκε

Με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ελλάδα Πάτρικ Μεζονάβ (Patrick Maisonnave) συναντήθηκε προχθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Συνομίλησαν για τη σημασία των ελληνογαλλικών σχέσεων και τις ευρωπαϊκές και περιφερειακές εξελίξεις, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να υπογραμμίζει, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του κόμματος, ότι πρέπει να υπάρξει αποφασιστική αντιμετώπιση της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης από την ΕΕ, καθώς και ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τερματισμό της ρωσικής εισβολής και επιστροφή στη διπλωματία.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια συγκροτημένη ευρωτουρκική πολιτική που να περιλαμβάνει την απειλή ισχυρών κυρώσεων και τη διασύνδεση της Χάγης με την αναθεώρηση της Τελωνειακής Ένωσης.

Υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ελληνογαλλική συνεργασία στον αμυντικό τομέα, τονίζοντας ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η εξασφάλιση της συμμετοχής της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στις σχετικές συμβάσεις με την Γαλλία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ