Άδ. Γεωργιάδης: Και η Goldman Sachs επέλεξε να επενδύσει στην Ελλάδα

Αίτηση για τις στρατηγικές επενδύσεις στο Enterprise Greece έχει καταθέσει η Goldman Sachs, για το πρώτο ξενοδοχείο της στην Ελλάδα, στην Χαλκιδική, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο του 33ου Annual Greek Economic Summit 2022.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, «αυτό σημαίνει ότι μια μεγάλη εταιρεία αυτού του βεληνεκούς εμπιστεύεται την Ελλάδα, σημαίνει ότι οι πελάτες που πάει να προσελκύσει θα είναι πολύ υψηλού εισοδήματος, ακριβώς το τουριστικό μοντέλο το οποίο θέλουμε να προσελκύσουμε και άρα αυτό δείχνει το μέγεθος της αλλαγής της χώρας. ‘Αλλωστε, έχουν έλθει πολλού μεγάλοι ήδη, όπως η Blackstone».

Ο υπουργός, αναφερόμενος στο ότι η χώρα μας προσελκύσει πλέον, και επενδύσεις στο κομμάτι της υψηλής τεχνολογίας είπε ότι «την Πέμπτη το πρωί, με τον κ. πρωθυπουργό, θα πάμε να εγκαινιάσουμε το νέο τεράστιο data center της Digital Realty, όπου είχαμε κάνει την πρώτη «φτυαριά» πέρσι και φέτος είναι έτοιμο – 9 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα – να το εγκαινιάσουμε και ταυτόχρονα θα κάνουμε και «φτυαριά» για το επόμενο, το οποίο ήδη χτίζει, και από ό,τι έχω μάθει, ετοιμάζονται για να κάνουν κι άλλα δύο».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Θέλουμε να τελειώσουν οι εκλογές γρήγορα και να πάμε με νέα ορμή στην επόμενη θητεία μας για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα, σε τέσσερα χρόνια από σήμερα, θα είναι μια τελείως διαφορετική χώρα. Μια πλήρως ευρωπαϊκή χώρα με ελεύθερη οικονομία, εξαιρετικά ανταγωνιστική και πλήρως digital. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος, γιατί αν αυτή την τετραετία, με τόσες αναποδιές, καταφέραμε και φτάσαμε εδώ, την επόμενη τετραετία – που δεν θα συνεχιστούν φαντάζομαι οι αναποδιές – θα μπορούμε να πάμε λίγο πιο γρήγορα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ