Η νέα Honda CB750 Hornet στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2023

Η ολοκαίνουργια Σφήκα της Honda δείχνει το κεντρί της. Με μηδενική περιττή μάζα, η κορυφαία στην κατηγορία αναλογία ισχύος/βάρους, παρέχεται από έναν κινητήρα με ισχύ 91.8PS (67.5kW) και ροπή 75Nm ο οποίος κινεί ένα σύνολο με βάρος 190kg. Ο ολοκαίνουργιος, οκταβάλβιδος, παράλληλος, δικύλινδρος κινητήρας, αποδίδει συναρπαστική ισχύ στις υψηλές στροφές και άφθονη ωφέλιμη ροπή στις μεσαίες στροφές για κορυφαία χρηστικότητα. Σε συνδυασμό με ένα νέο, εξαιρετικά ελαφρύ πλαίσιο, η νέα Hornet ενθουσιάζει με την απόδοσή της και την άμεση, ωμή επιτάχυνση σε φιδίσιες διαδρομές

Με το στυλ της να πηγάζει από την τελευταία γενιά των δημιουργών του τμήματος R&D της Honda στη Ρώμη, η νέα Hornet δημιουργήθηκε για να προσελκύσει νεαρότερους αναβάτες που επιθυμούν μία σοβαρή αναβάθμιση. Ένας εντελώς νέος δικύλινδρος κινητήρας εντυπωσιάζει με την ισχύ και τη ροπή του και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πακέτο ηλεκτρονικής διαχείρισης. Η υψηλής ποιότητας ανάρτηση Showa λειτουργεί μέσω ενός νέου, χαμηλού βάρους, ατσάλινου πλαισίου με υψηλών προδιαγραφών επιμέρους μέρη που επιτρέπουν στον αναβάτη να αξιοποιεί όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες του συνόλου. Η μινιμαλιστική εμφάνιση με τις ασυμβίβαστες γωνίες καθορίζει ένα αιχμηρό, μοντέρνο στυλ streetfighter.

Ο ολοκαίνουργιος κινητήρας της Hornet συγκεντρώνει μεγάλο μέρος της μηχανολογικής τεχνογνωσίας της Honda σε μικρό διαθέσιμο χώρο. Τα κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι: παράλληλος, δικύλινδρος με χωρητικότητα 755 κ.εκ., μέγιστη ισχύς 91.8 PS (67.5kW) και ροπή 75Nm. Το βάρος με όλα τα υγρά της φτάνει τα 190kg, ενώ η κορυφαία στην κατηγορία αναλογία ισχύος/βάρους είναι 0.36kW/kg ή 2.81kg/kW.

Η Ηλεκτρονική Διαχείριση Γκαζιού – Throttle By Wire (TBW), προσφέρει πληθώρα ηλεκτρονικών βοηθημάτων για τον αναβάτη τα οποία περιλαμβάνουν 3 riding modes (συν το USER mode), Honda Selectable Torque Control (HSTC) 3 επιπέδων, Wheelie Control (έλεγχο ανύψωσης εμπρός τροχού), καθώς επίσης και παραμετροποίηση της ισχύος (Engine Power) και του φρένου κινητήρα (Engine Braking) σε 3 επίπεδα.
Το κύριο χαρακτηριστικό της Hornet είναι το ρεζερβουάρ καυσίμου, που είναι εμπνευσμένο από το σχήμα του φτερού μιας σφήκας. Όπου κι αν κοιτάξει κανείς – από το επιθετικό φέρινγκ στο ρύγχος μέχρι την αιχμηρή, μινιμαλιστική ουρά, υπάρχουν στοιχεία που προσδίδουν ένταση και δυναμισμό υπογραμμίζοντας τις πραγματικές σπορ προθέσεις της μοτοσυκλέτας.

Η χρηστικότητα για όλους τους αναβάτες είναι ένα εγγενές στοιχείο της σχεδίασης. Το ύψος της σέλας είναι εύκολα διαχειρίσιμο φτάνοντας τα 795mm και η θέση οδήγησης είναι όρθια, με τα μαρσπιέ να είναι ελαφρώς τραβηγμένα προς τα πίσω για φυσικό έλεγχο, σε συνδυασμό με ένα φαρδύ τιμόνι για καλύτερο χειρισμό της μοτοσυκλέτας.

Τα όργανα περιλαμβάνουν μία έγχρωμη, υψηλής ευκρίνειας οθόνη 5 TFT ιντσών, που προσφέρει τέσσερις τύπους απεικόνισης της ταχύτητας κίνησης/στροφών του κινητήρα – αναλογικό ή με μπάρες, ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού – καθώς και της ένδειξης ποσότητας καυσίμου/κατανάλωσης καυσίμου, των επιλεγμένων προγραμμάτων οδήγησης /παραμέτρων κινητήρα, της επιλεγμένης σχέσης στο κιβώτιο και του προσαρμοζόμενου από τον αναβάτη σημείου αλλαγής σχέσης στο στροφόμετρο. Η διαχείριση γίνεται μέσω της οθόνης και από το σχετικό διακόπτη στο αριστερό γκριπ.

Ενσωματωμένο στη διεπαφή αναβάτη βρίσκεται και το σύστημα Honda Smartphone Voice Control*, που συνδέει τον αναβάτη με το Android του εν κινήσει και επιτρέπει τη φωνητική διαχείριση τηλεφωνικών κλήσεων, μηνυμάτων, μουσικής και πλοήγησης.

Η λιανική τιμή έχει οριστεί στις 8.750€

ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΤΑΣ