Τραυματίες αστυνομικοί από πυροβολισμούς στα επεισόδια σε Θεσσαλονίκη-Αττική από αθιγγάνους

Στην Αυλίζα Αχαρνών σημειώθηκαν επεισόδια με αθιγγάνους που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν 10 τραυματίες αστυνομικοί, οι έξι από αυτούς χτυπήθηκαν από διάφορα αντικείμενα που τους πέταξαν οι αθίγγανοι και οι τέσσερις από σκάγια όπλων.

Χθες βράδυ άνοιξε και η περιφερειακή Αιγάλεω την οποία είχαν κλείσει αθίγγανοι που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Νέες διαμαρτυρίες και ένταση κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Θεσσαλονίκη

Με μολότοφ, οδοφράγματα, φωτιές και πετροπόλεμο συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα στη δυτική Θεσσαλονίκη οι διαμαρτυρίες από ομάδες αθιγγάνων για τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου από πυρά αστυνομικού.

Ένταση διαρκείας σημειώθηκε στο κτήριο της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στη Μενεμένη, όπου από την 10:00η το βράδυ και ανά διαστήματα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, εκδηλώθηκαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, άλλοτε με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ κι άλλοτε με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Στην περιοχή στήθηκαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Μία δεύτερη εστία έντασης εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στην οδό Λαγκαδά, μετά την πεζογέφυρα της Σταυρούπολης. Στο σημείο αυτό, οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν για δύο ώρες το οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, βάζοντας φωτιές σε κάδους με σκουπίδια, ενώ πετούσαν αντικείμενα σε αστυνομικούς που κλήθηκαν επί τόπου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις απαντούσαν με ρίψεις χημικών στις επιθέσεις που δέχονταν, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση φλεγομένων κάδων απορριμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ