Qatargate: Oμολόγησε την ενοχή του ο σύντροφος της Εύας Καϊλή

Σύμφωνα με δημοσίευμα της La Repubblica o σύντροφος της Εύας Καϊλή παραδέχεται την εμπλοκή του, αλλά υπερασπίζεται την Εύα Καϊλή, λέγοντας ότι πρέπει να μείνει με την κόρη μας. Η βελγική Le Soir από την πλευρά της σημειώνει ότι ο σύντροφος της ευρωβουλευτού ομολόγησε διαφθορά και παρεμβάσεις προς όφελος του Μαρόκου και του Κατάρ. Κατά το ίδιο δημοσίευμα ο Τζόρτζι εμπλέκει τον Μαρκ Ταραμπέλα σε μια ακρόαση ενώ ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε διαφθορά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Soir αναφέρει ότι ο Τζόρτζι είναι μέρος μιας οργάνωσης η οποία δεν έχει να κάνει μόνο με το Κατάρ, αλλά και με το Μαρόκο ενώ κατονομάζει τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι ως τον επικεφαλής αυτής της οργάνωσης. Επίσης, εμπλέκει τον εν ενεργεία Βέλγο ευρωβουλευτή Ταραμπέλα στο σπίτι του οποίου είχε γίνει έφοδος το περασμένο Σάββατο παρουσία της Ρομπέρτα Μετσόλα, προέδρου του ΕΚ. Αναμένεται να δούμε αν από την πλευρά του Τζόρτζι και του Παντσέρι θα γίνει έφεση στη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου. Έχουν περιθώριο 24 ωρών για να το πράξουν κι από εκεί και πέρα 15 μέρες για να εμφανιστούν ενώπιον το εφετείου.

Σχετικά με δημοσίευμα του Politico που αναφέρει ότι μπαίνει στο μικροσκόπιο η συμφωνία της ΕΕ με την Qatar Airways, πλέον γίνονται έρευνες σε οτιδήποτε μπορεί να υπάρχει υποψία ότι δεν είναι καθαρό. Από τη στιγμή που υπάρχουν περισσότερες μαρτυρίες -για παράδειγμα το ότι ο Τζόρτζι μιλά για Μαρόκο – καταλαβαίνουμε τι έχει να γίνει τόνισε ο δημοσιογράφος η οποία πρόσθεσε ότι το ΕΛΚ εχθές αποφάσισε ότι δεν θα παίρνει μέρος σε κατεπείγοντα ψηφίσματα για τρίτες χώρες μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Οπότε ερευνώνται τα πάντα. Το πώς προχώρησαν, εάν εμπλέκονται άλλοι, εάν υπάρχουν περίεργες δοσοληψίες ή περίεργες επικοινωνίες ακόμη και των κοινοβουλευτικών βοηθών. Διότι για παράδειγμα, στην Εύα Καϊλή εκεί που τις ομιλίες της τις έγραφαν οι συνεργάτες της όπως συνηθίζεται, τη συγκεκριμένη ομιλία για το Κατάρ, ήθελε να τη γράψει ο σύζυγός της. Αυτό είχε προκαλέσει εντύπωση. Δηλαδή γιατί να γράψει αυτή την ομιλία; Όχι ότι είναι περίεργο προφανώς μαζί είναι, ζευγάρι είναι, μπορεί να τη βοηθήσει, αλλά ήταν μια πολύ συγκεκριμένη ομιλία. Και υπήρξε μετά και η ψηφοφορία η συγκεκριμένη που ξέραμε στην οποία δεν έπρεπε να παρίστατο και μάλιστα τα έριξε σε συνεργάτες της. οπότε κουμπώνουν το ένα στοιχείο φέρνει το άλλο, Οπότε το ένα στοιχείο φέρνει το άλλο και είναι προφανές ότι θα εξεταστεί και ότι έχει να κάνει με τις αεροπορικές συνδέσεις».

Πηγή: ertnews.gr