Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία με καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και χιονοπτώσεις

Σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα προβλέπεται και σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Τρίτη (24/1) επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ενώ από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό Δελτίο.

Συγκεκριμένα για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τις ανατολικές Κυκλάδες, έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω). Οι νότιοι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ