Συνεχίζονται οι έρευνες με εναέρια και πλωτά μέσα για τον πιλότο του Ρhantom

Εναέρια και πλωτά μέσα “χτενίζουν” τον Κυπαρισσιακό κόλπο για δεύτερο εικοσιτετράωρο για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom, Στάθη Τσιτλακίδη, ενώ τις αγωνιώδεις προσπάθειες συνδράμουν και υποβρύχια ρομπότ.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Κάτω Νευροκοπίου, οι κάτοικοι έχουν τον Στάθη Τσιτλακίδη ως τον ήρωά τους, ελπίζουν ότι θα βρεθεί σώος.

Ο Γιάννης Κυριακίδης-Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου δήλωσε: «Όλο το Νευροκόπι από χθες δεν μπορεί να κοιμηθεί, όλοι είμαστε υπερήφανοι για αυτό το παιδί»

Ψαράς που είδε το μοιραίο Phantom, ελάχιστα λεπτά πριν συντριβεί στη θάλασσα και που μετείχε στις έρευνες εντοπισμού καταθέτει τα όσα έζησε.

Ο Παναγιώτης Ρούσος, ψαράς που μετείχε στις έρευνες, αναφέρει: «Το αεροπλάνο πέρασε ακριβώς πάνω από το σκάφος και μου έκανε εντύπωση η πολύ χαμηλή πτήση + Ο.55 μου είπαν να πάω άμεσα στην περιοχή αυτή με το στίγμα που μου έδωσαν για έρευνα, ότι έπεσε το αεροσκάφος + 1:37 Το μόνο που είδαμε ήταν καύσιμα, τα καύσιμα του αεροσκάφους, ήταν γεμάτη η θάλασσα, τα συντρίμμια τα μαζέψανε».

Με στοιχεία ελάχιστα από τα συντρίμμια και την μαρτυρία του πληρώματος του δεύτερου Phantom οι επιτελείς προσπαθούν να ερευνήσουν, πως συνέβη το κακό.

Ο κυβερνήτης του δεύτερου F-4 Phantom, δήλωσε: «Πετούσαμε σε ύψος περίπου 300 ποδών. Είχαμε διαρκή οπτική επαφή, όπως προβλέπεται στην άσκηση. Γύρισα το κεφάλι, πάνω στην στροφή να δω τον No2, αλλά δεν τον είδα. Κοίταξα πιο χαμηλά και είδα να πέφτει στο νερό δημιουργώντας έκρηξη».

Όσο οι ώρες περνούν, εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μαχητικού. Παρ’ όλα αυτά η αεροπορία έστειλε δύτες, υποβρύχιο ρομπότ με δυνατότητα να φτάσει μέχρι τα 100 μέτρα βάθους ενώ επισημαίνεται ότι θα γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να βρεθεί ο Σμηναγός.

Πηγή: ertnews.gr