Πρωτιά για Opel και Corsa στις πωλήσεις Ιανουαρίου

Εντυπωσιακά ξεκίνησε τη νέα χρονιά η Opel στην Ελλάδα. Η Γερμανική μάρκα ήταν πρώτη σε πωλήσεις τον Ιανουάριο με μερίδιο αγοράς 13,1%, που αντιστοιχεί σε 1.393 αυτοκίνητα. Επίτευγμα που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε πως η αγορά τον πρώτο μήνα του 2023 παρουσίασε σημαντική άνοδο, 92% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, φτάνοντας συνολικά τις 10.611 ταξινομήσεις!

Στη 2η θέση το μήνα που μας πέρασε ήταν η Toyota και στην 3η η Hyundai με 1.173 και 1.150 πωλήσεις αντίστοιχα. Αν συνυπολογίσουμε και τα επαγγελματικά οχήματα, η Opel είναι πάλι πρώτη με 1.437 ταξινομήσεις συνολικά και μερίδιο 12,3%.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της Γερμανικής εταιρίας έπαιξε το Corsa, το οποίο διακρίθηκε όχι μόνο στο segment B (σουπερμίνι) αλλά και συνολικά, παίρνοντας τον τίτλο του best seller ανεξαρτήτως κατηγορίας για τον Ιανουάριο του ‘23. Η διάκριση αυτή ισχύει και στα ηλεκτρικά μοντέλα της κατηγορίας Β, όπου πρώτο σε πωλήσεις τον Γενάρη ήταν το Opel Corsa-e

Σημαντικό μερίδιο στην πρωτιά της Opel είχαν φυσικά και τα τρία SUV μοντέλα της: Crossland, Mokka και Grandland, αλλά και η προωθητική ενέργεια της ελληνικής αντιπροσωπείας (Όμιλος Συγγελίδη) που προσφέρει 5 χρόνια δωρεάν service, 5 χρόνια εγγύηση και δέσμευση τιμής.

ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΤΑΣ