Παπούα Νέα Γουινέα: Ισχυρός σεισμός με τουλάχιστον 7 νεκρούς

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν από ισχυρό σεισμό 7 βαθμών που σημειώθηκε νωρίς την Δευτέρα, το πρωί σε απομακρυσμένη περιοχή στο βορειοδυτικό τμήμα της Παπούας Νέας Γουινέας, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές.

Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε λίγο μετά τις 04:00 τοπική ώρα τη Δευτέρα (Κυριακή 21:00 ώρα Ελλάδος), ήταν στην ζούγκλα και σε απόσταση 97 χιλιομέτρων από την παράκτια πόλη Γουίγουακ. Το εστιακό βάθος του ήταν 62 χιλιόμετρα.

Το επαρχιακό γραφείο διαχείρισης καταστροφών ανακοίνωσε ότι ο σεισμός προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 7 ανθρώπων και τον τραυματισμό 17.

Οι ομάδες της ανθρωπιστικής οργάνωσης Samaritan Aviation απομάκρυναν αεροπορικώς αυτούς που τραυματίστηκαν σοβαρά, διευκρίνισε ο αξιωματούχος της οργάνωσης Κρις Κουκ.

Τουλάχιστον 178 σπίτια καταστράφηκαν στην περιοχή του Καράουαρι, η οποία βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με τον ντόπιο αξιωματούχο Εμίλ Κόνγκιαν.

Η Παπούα Νέα Γουινέα αντιμετωπίζει συχνά σεισμική δραστηριότητα. Έξω από τις μεγάλες πόλεις, οι περιοχές είναι αραιοκατοικημένες και τα κτίρια που υπάρχουν είναι συχνά κατασκευασμένα από ξύλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ