Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Εύβοια: Ιδιαίτερα αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, σύμφωνα με την αυτόματη εφαρμογή του Γεωδυναμικού Κέντρου Αθηνών, την 11:38η στην Εύβοια.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της περιοχής Ζάρακες, με εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή.

Ε. Λέκκας: Πρόκειται για ρήγμα που είχε δώσει σεισμική ακολουθία και τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο

«Πρόκειται για ένα ρήγμα που είχε δώσει σεισμική ακολουθία και τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο στην περιοχή».

Αυτό αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας σχετικά με τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στις 11:38, σύμφωνα με την αυτόματη εφαρμογή του Γεωδυναμικού Κένρου Αθηνών, 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της περιοχής Ζάρακες Ευβοίας.

Όπως τονίζει ο κ. Λέκκας, σύμφωνα με μια πρώτη έρευνα δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή. «Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε περιοχές της Αθήνας και κυρίως στα βόρεια προάστια. Πρέπει να παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου αλλά δεν νομίζω να έχουμε κάποιο ιδιαίτερο θέμα με κάποιον πολύ μεγαλύτερο σεισμό», σημειώνει και προσθέτει ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν αναμένεται να συνεδριάσει η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ