Ανατροπή και νίκη για τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη

Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ διαφοροποίησε, όμως, υπέρ του την κατάσταση στο δεύτερο μισό τη αναμέτρησης και επικράτησε στην Τούμπα, για την 7η αγωνιστική των play off της Super League, επί του Αρη με 3-2.

Σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν οι Τάισον (56)’ Στέφαν Σβαμπ (62’), Αντριγια Ζίβκοβιτς (78’), ενώ τα γκολ για τους για τους φιλοξενούμενους πέτυχαν οι Αμπουμπακάρ Καμαρά (45’), Βλάντιμιρ Νταρίντα (70’). Ο Αρης έμεινε με 10 παίκτες, στις καθυστερήσεις της μάχης, λόγω αποβολής, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Αποδοτικότερος στο 20λεπτο της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ, διάστημα που δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ, δεν κατάφερε, εντούτοις, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 6’, ειδικά, ο Ντάντας, από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 20’, μετά από μακρινό σουτ του Κωνσταντέλια, η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Ο Αρης, σταδιακά, ισορρόπησε το ματς. Στο 34’ και στο 37’ ο Κοτάρσκι αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του, σε σουτ των Πάλμα, Πίρσμαν, αντίστοιχα. Ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου» δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 45’ , όταν ο Καμαρά βρέθηκε σε θέση βολής- μετά από πάσα του Γκαρσία και εξουδετερωμένο τον Κουλιεράκη, ο οποίος γλίστρησε υπό την πίεση του τελευταίου- με συνέπεια να γίνει το 0-1 από τον επιθετικό των «κιτρινόμαυρων».

Πιέζοντας, με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 52’ με τον Ντάντας, ο Κουέστα, όμως, έδιωξε σε κόρνερ και ισοφάρισε στο 56’ με τον Τάισον, τον οποίο τροφοδότησε όμορφα ο Ζίβκοβιτς.

Το σκηνικό ανατράπηκε από τους «ασπρόμαυρους» στο 62’ (2-1), με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι από τον Σβαμπ, παράβαση που καταλογίστηκε μετά από ανατροπή του Ντάντας από τον Πίρσμαν στο 60’.

Στο 68’ μακρινό σουτ από τον Κωνσταντέλια, ο Κουέστα, έδιωξε με ένταση σε κόρνερ και στο 70’ ο Αρης ισοφάρισε με σουτ , από πλάγια θέση έξω από τη μεγάλη περιοχή, του Νταρίντα.

Την τελευταία… πινελιά στο παιχνίδι έβαλε ο Ζίβκοβιτς, ο οποίος με δυνατό πλάγιο σουτ , έξω από την περιοχή, έστειλε για μια ακόμη φορά την μπάλα στα καρέ του Κουέστα και διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Ο Αρης είχε ευκαιρία να σκοράρει στο 86’ και στο 87’, με τους Φαμπιάνο, Καμάτσο, ο Κοτάρσκι, σε αμφότερες τις δύο περιπτώσεις, δεν επέτρεψε να παραβιαστεί η εστία του.
*Μικρή διακοπή υπήρξε στο 26’ για αντικείμενο που έπεσε από την κερκίδα στον β’ βοηθό, Ακίφ Εμιρέλι
*10.100 ήταν τα εισιτήρια που κόπηκαν στο παιχνίδι
* Νεύρα καταγράφηκαν στο 64’ από Σβαμπ και Καμαρά, μετά από φάουλ του Μπράντον σε Νταμπό

Κίτρινες: Σβαμπ, Μπράντον, Σάστρε, Ζίβκοβιτς /Μαζικού
Κόκκινη: Καμαρά (δεύτερη κίτρινη)
Διαιτητής: Αλιγιάρ Αγκάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (80’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντάντας, Σβαμπ (87’ Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον (68’ Ελ Καντουρί), Κωσταντέλιας, Μπράντον (80’ Ολιβέιρα)

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μαζικού, Ετέμπο (84’ Ρουπ), Νταμπό, Νταρίντα, Γκαρσία (67’ Καμάτσο), Πάλμα (67’ Ιτούρμπε), Καμαρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ