«Θρίλερ» στο Βέλγιο: Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί ο τίτλος

Το ντέρμπι τίτλου της Jupiler League δεν ανέδειξε νικητή, αλλά είχε κερδισμένη την Αντβέρπ.

Η ομάδα της Αμβέρσσας αναδείχθηκε ισόπαλη, 1-1 με την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ κι ετσι μία αγωνιστική πριν το φινάλε των play off κρατά την τύχη στα χέρια της για να «κόψει πρώτη το νήμα» και να πανηγυρίσει τον τίτλο, μιας και στην ισοβαθμία υπερτερεί της αντιπάλου της.

Παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 57ο λεπτό η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και βρισκόταν πίσω στο σκορ από το γκολ του Γιάνσεν στο 14΄, κατάφερε με το αυτογκόλ του Βερμέρεν στο 80΄ να ισοφαρίσει και να μείνει «ζωντανή» στη μάχη του τίτλου.

Στο ματς που ακολούθησε ανάμεσα στην Μπριζ και στη Γκενκ, οι φιλοξενούμενοι νίκησαν 3-1, και πλησίασαν στο -1 από τους δύο συμπρωτοπόρους, με την τελευταία αγωνιστική να είναι ένα πραγματικό θρίλερ.

Στο ματς που έριξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής των play off η Γκενκ προηγήθηκε στο 12′ με τον Πέιντσιλ και μολονότι η Μπριζ ισοφάρισε στο 64′ με τον Βάνακεν, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο μεγάλο διπλό με τα τέρματα των Χροσόφσκι (81′) και Πέιντσιλ (86′).

Στις 3/06 η Γκενκ θα υποδεχθεί την Αντβέρπ, ενώ η Ουνιόν την Μπριζ. Να σημειωθεί ότι η ομάδα που θα πάρει την 2η θέση στην τελική βαθμολογία θα είναι μία εκ των πιθανών αντιπάλων του Παναθηναϊκού στο 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των play off της Jupiler League και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Αντβέρπ-Σεντ Ζιλουάζ 1-1

Μπριζ-Γκενκ 1-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

Αντβέρπ 46

Γκενκ 46

Σεντ Ζιλουάζ 45

Κλαμπ Μπριζ 33

Όσον αφορά στην «μάχη» για την θέση που οδηγεί στο Conference League, το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Βέστερλο-Γάνδη 1-3

Σταντάρ Λιέγης-Σερκλ Μπριζ 0-4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

Γάνδη 41

Σερκλ Μπριζ 33

Σταντάρ Λιέγης 30

Βέστερλο 30

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ