Yδατοσφαίριση: «Αγκαλιά» με τον 11ο σερί τίτλο ο Ολυμπιακός

Μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του 11ου συνεχόμενου πρωταθλήματος στην Α1 υδατοσφαίρισης των ανδΡών βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

Χάρη σε ένα σερί 3-0, μέσα σε 76 δευτερόλεπτα στην τελευταία περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 11-9 στο Λαιμό τη Βουλιαγμένη και έκαναν το 2-0 στους τελικούς των πλέι-οφ.

Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι την Τρίτη 16/5 στον Πειραιά, όπου η ομάδα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς θα έχει την ευκαιρία μπροστά τους φιλάθλους της να σηκώσει το τρόπαιο.

Σε αντίθεση με τον πρώτο τελικό, όπου στο εναρκτήριο οκτάλεπτο είχαν σημειωθεί οκτώ γκολ, αυτή τη φορά και οι δύο ομάδες έπαιξαν από την αρχή πολύ δυνατή άμυνα (πιο πιεστική ο Ολυμπιακός, πιο κλειστά οι γηπεδούχοι). Τα γκολ έρχονταν με… ιδρώτα και αίμα, με τη Βουλιαγμένη να προηγείται και τους «ερυθρόλευκους» να απαντούν.

Στα μέσα της τρίτης περιόδου, με το σκορ στο 3-3, οι Πειραιώτες έχασαν διπλή ευκαιρία να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά, αλλά ο Φουντούλης νικήθηκε σε τετ-α-τετ στην κόντρα από τον Τζωρτζάτο και στη συνέχεια οι παίκτες του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς δεν αξιοποίησαν ούτε την αποβολή που κέρδισε ο Μουρίκης. Ο ΝΟΒ πήρε για άλλη μία φορά προβάδισμα με γρήγορη εκτέλεση του Φάρμερ στον παίκτη παραπάνω, όμως ο Δήμου ισοφάρισε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (4-4).

Στα τελευταία 29΄΄ της δεύτερης περιόδου τα δεδομένα άλλαξαν: ο Βάμος (που προτιμήθηκε αυτή τη φορά αντί του Φιλίποβιτς, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής) με πέναλτι έδωσε το πρώτο προβάδισμα στον Ολυμπιακό, ακολούθησε κλέψιμο και ο Φουντούλης στην κόντρα διαμόρφωσε το 4-6 του ημιχρόνου.

Με διαδοχικά, όσο και εντυπωσιακά, μπλοκ στην άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να συντηρήσουν αυτή τη μικρή διαφορά, όμως επιθετικά έμειναν «άσφαιροι» και δεν μπόρεσαν να την αυξήσουν. Ετσι, ένα γκολ του νεαρού Καστρινάκη από την περιφέρεια (το πρώτο της Βουλιαγμένης στα ίσια) και ένα του Αλαφραγκή στον παικτη παραπάνω επέτρεψε στους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν σε 6-6, 1΄09΄΄ πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου.

Ο Γενηδουνιάς με ένα έξυπνο μπάσιμο στα 2μ. κατάφερε να κερδίσει πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Φουντούλης στα 43΄΄, αλλά σε νέο παραπάνω ο Καλογερόπουλος έφερε ξανά το ματς σε ισορροπία στα 14΄΄.

Στην τελευταίο περίοδο οι παίκτες του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς ανέβασαν ψηλά την άμυνά τους και πίεσαν, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε δύο μεγάλα σουτ από την περιφέρεια με τους Φουντούλη και Γενηδουνιά, κι ενώ νωρίτερα ο Ζερδεβάς είχε κάνει μεγάλη απόκρουση σε κόντρα του Καλογερόπουλου.

Ο Γούβης, που λειτουργεί… υπηρεσιακά ως δεύτερος φουνταριστός, απόντος του τραυματία Κολόμβου, κέρδισε πέναλτι με ωραία προσπάθεια και ο Γενηδουνιάς ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 10-7, 4΄38΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Παπασηφάκης μείωσε άμεσα σε παίκτη παραπάνω, αλλά ο Φάρμερ στη συνέχεια αστόχησε σχεδόν εξ επαφής, επίσης σε παραπάνω, και ο Φουντούλης με το τέταρτο προσωπικό του τέρμα «σφράγισε» τη δεύτερη νίκη των Πειραιωτών.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-4, 3-1, 2-4

Οι συνθέσεις:

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης 1, Καλογερόπουλος 2, Τρούλος 1, Νικολαΐδης, Παπασηφάκης 1, Γούντχεντ, Αλαφραγκής 2, Καπότσης, Κουρούβανης, Φάρμερ 2, Ανδρεάδης, Αλμύρας, Κωνσταντόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου 1, Βάμος 1, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 4, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γραμματικός, Παπαναστασίου, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ