Αύριο θα απολογηθούν οι 9 συλληφθέντες για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

Προθεσμία 24 ωρών για να απολογηθούν, έλαβαν τα εννέα άτομα που έχουν συλληφθεί ως διακινητές για την υπόθεση της ναυτικής τραγωδίας στην Πύλο με θύματα δεκάδες μετανάστες, καθώς οι συνήγοροί τους ζήτησαν να ενημερωθούν για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός εκ των συνηγόρων ο εντολέας του -που απολογήθηκε πρώτος- αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ότι δεν είχε καμία συμμετοχή ή συνεισφορά στην μεταφορά των ατόμων και ότι είναι κι αυτός ένας από τους μετανάστες που πλήρωσαν όπως και οι υπόλοιποι.

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν εκ νέου αύριο στις 10 το πρωί ενώπιον των δικαστικών αρχών και έως τότε κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Συνεχίζονται οι έρευνες του ΛΣ για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων

Σε εξέλιξη βρίσκονται και σήμερα έρευνες του Λιμενικού Σώματος 47 ναυτικά μίλια νότια της Πύλου για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά τη βύθιση αλιευτικού σκάφους με αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αριθμός παράτυπων μεταναστών, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 78 άτομα και να διασωθούν 104.

Στο σημείο του συμβάντος επιχειρούν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του ΛΣ, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του ΛΣ και τρία παραπλέοντα πλοία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ