Ελβετία: Πήρε το Κύπελλο και πανηγύρισε το 3ο νταμπλ στην Ιστορία της η Γιουνγκ Μπόις

Για 8η φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά το 2020, η Γιουνγκ Μπόις κατέκτησε το Κύπελλο Ελβετίας, μετά τη νίκη με 3-2 επί της κατόχου του τροπαίου της περυσινής περιόδου, Λουγκάνο, σε αγώνα που διεξήχθη στο «Βάνκντορφ» της Βέρνης και ήταν ο πρώτος ανάμεσα στα δύο κλαμπ που έκρινε το τρόπαιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Με τον τίτλο αυτό η ομάδα του Ραφαέλ Γουίκι πανηγύρισε το τρίτο νταμπλ της Ιστορίας της (1957/1958, 2019/2020 τα δύο προηγούμενα), καθώς πρόσφατα είχε κατακτήσει και το πρωτάθλημα (16ο) Ελβετίας.

Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Καμερουνέζος επιθετικός, Ζαν-Πιερ Ενσαμέ, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 20΄ και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του τροπαίου με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Ο τελικός έγινε ξανά ντέρμπι στο 53΄, μετά τη μείωση του σκορ από τον Μποτάνι, ωστόσο, στο 86΄ ο Μέστσακ έδειχνε να «καθαρίζει» το παιχνίδι. Η Λουγκάνο, όμως, δεν το έβαλε κάτω και δύο λεπτά μετά σκόραρε με τον Στέφεν.

Οι παίκτες του Κρόσι-Τόρτι πίεσαν πολύ για να ισοφαρίσουν και να στείλουν τον τελικό στην παράταση, αλλά δεν τα κατάφεραν και η Γιουνγκ Μπόις κατέκτησε το τρόπαιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ