Κ. Μητσοτάκης: Την 21η Μαΐου μας δώσατε ισχυρή εντολή. Πάμε να την επαναβεβαιώσουμε την 25η Ιουνίου

«Στο ερώτημα “γιατί είμαι στον Θέρισο;”, επιτρέψτε μου να σας απαντήσω με μία μαντινάδα: Σε τόπο επανάστασης ήρθα να προσκυνήσω, για να σας δεσμευθώ, πως στα δύσκολα δε θα κάνω πίσω” τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης στο Θέρισο Χανίων, σε μια ξεχωριστή επίσκεψη κατά την οποία αναφέρθηκε και στην συμμετοχή της οικογένειας του τόσο στις εξελίξεις στην Κρήτη στις αρχές του αιώνα, όσο και στην δράση του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Κατά την επίσκεψη του στο ιστορικό χωριό απ’ όπου το 1905 ξεκίνησε την επανάσταση ο Ελευθέριος Βενιζέλος ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να μεταβεί στο Στρατηγείο της Επανάστασης και να ξεναγηθεί απο τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος», Νίκο Παπαδάκη.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί να τον υποδεχτούν, λέγοντας ότι είναι μία ξεχωριστή στιγμή για τον ίδιο να βρίσκεται σήμερα στον Θέρισο, “σε αυτό τον ιστορικό τόπο, ο οποίος είναι τόσο ταυτισμένος με τους αγώνες του μεγαλύτερου πολιτικού της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, του Ελευθερίου Βενιζέλου, ο οποίος το 1905 έφτασε σε αυτό εδώ το χωριό ηγέτης μίας επανάστασης η οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην ιστορία της Κρήτης, αλλά και στην ιστορία της Ελλάδος”.

Ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε κάθε επίσκεψη στον Θέρισο “μία ευκαιρία να αναλογιστούμε το έργο αυτού του σπουδαίου Κρητικού πολιτικού, τον τρόπο με τον οποίον γεφύρωσε τα επαναστατικά του ένστικτα με τον πραγματισμό του και κυρίως την ικανότητά του να μπορεί να βλέπει πάντα πιο μακριά, να σχεδιάζει το μακροπρόθεσμο μέλλον της πατρίδας μας, όταν οι οι αντίπαλοί του, αναλώνονταν, σε μικρές τακτικές μάχες”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε μια αναφορά στην εμπλοκή της οικογένειας του στην επανάσταση του Θερίσου, αλλά και την πολιτική διαδρομή του Βενιζέλου, είπε ότι “ο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι για όλες και για όλους μας ένα ιστορικό παράδειγμα, ένας ηγέτης τον οποίον αξίζει, κυρίως η νεότερη γενιά, να μελετήσει. Και φυσικά για όλους μας -και ειδικά για εμένα- σημείο αναφοράς, καθώς εκτός από εξέχουσα ιστορική φυσιογνωμία υπήρξε συγγενής μου. Ο γέρο-Κωστής Μητσοτάκης ήταν ο μέντοράς του στην πολιτική, αυτός που τον εισήγαγε στην πολιτική”.

Παράλληλα σημείωσε: “Και, βέβαια, στο μουσείο του Θερίσου είχα τη μεγάλη χαρά να δω μία φωτογραφία του παππού μου, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βρέθηκε κι αυτός εδώ στον Θέρισο, λίγο πριν ηγηθεί σώματος Κρητών εθελοντών να πολεμήσει στους Μακεδονικούς Αγώνες, να βρεθεί στο Μπιζάνι, στην Ήπειρο. Οι δεσμοί μεταξύ Κρήτης και Μακεδονίας είναι πολύ ισχυροί.

Οπότε αυτή η επίσκεψή μου έχει μία ξεχωριστή, μία ιδιαίτερη σημασία, ειδικά καθώς βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν από κρίσιμες εκλογές. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πολιτικά σήμερα, παρά μόνο να υπενθυμίσουμε σε όλες και σε όλους πόσο μεγάλη σημασία έχει στις επόμενες εκλογές να υπάρχει μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση”.

Αναφερόμενος στις εκλογές, είπε:

“Την 21η Μαΐου μας δώσατε μία μεγάλη και ισχυρή εντολή. Θα πάμε μαζί να την επαναβεβαιώσουμε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, για μία Νέα Δημοκρατία ισχυρή, μία κυβέρνηση η οποία θα εγγυάται και τη σταθερότητα αλλά και την προκοπή του τόπου.

Εύχομαι και ελπίζω, να μπορέσω να επισκεφθώ και πάλι τον Θέρισο, το οποίο τόσο πολύ αγαπώ, εδώ στους πρόποδες της Μαδάρας και πάλι ως εκλεγμένος Πρωθυπουργός, για να μπορέσουμε μαζί να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του και την επίσκεψη του με μία ακόμα μαντινάδα:

«Καλοχαιρέτα τσι πεζούς όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν και αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις».

«Νομίζω ότι είναι πολύ επίκαιρη, ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως νικητές των εκλογών, με σεμνότητα πάντα», σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ