Στην τελική ευθεία οι πολιτικοί αρχηγοί: Κορυφώνεται με ομιλίες η “μάχη” για τις εκλογές

Μεταναστευτικό και θρησκευτικές μειονότητες στη Θράκη εξακολουθούν να πυροδοτούν πολιτική αντιπαράθεση τέσσερις ημέρες πριν τις κάλπες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Χαλκιδική, άφησε αιχμές κατά των μικρότερων κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ, που όπως ανέφερε επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών και επισήμανε ότι δεν πρέπει να εμπλέκεται η ορθοδοξία στην πολιτική.

Απόψε, στις 20:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, ενώ νωρίτερα, στις 18:45 θα μεταδοθεί συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Μήνυμα αγωνιστικότητας, έστειλε, από την Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ κατήγγειλε πως η «δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν δίστασε να ρίξει στην αρένα ακόμη και ευαίσθητα εθνικά θέματα, όπως το θέμα της Θράκης και της μειονότητας». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις 19.30 μιλήσει στην Πλατεία Γεωργίου στη Πάτρα.

Να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ απέναντι στη «δεξιά συντήρηση» κάλεσε τους πολίτες από την Πάτρα ο Νίκος Ανδρουλάκης και δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα έχει έναν ισχυρό προοδευτικό αντίπαλο, που θα δίνει αγώνα για το συμφέρον του λαού και της πατρίδας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει στις 20:00 στο Θησείο.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα πραγματοποιήσει την κεντρική του προεκλογική ομιλία στις 20:30 στο Σύνταγμα. Νωρίς το πρωί συμμετείχε σε συγκέντρωση εργαζομένων στην Πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος θα παραχωρήσει συνέντευξη στο Open στις 08:30.

Πηγή: ertnews.gr