Τσίπρας σε Σαρμά για τους μειονοτικούς βουλευτές: Δημιουργείται θεσμικό και εθνικό ζήτημα

Στον απόηχο της σφοδρής αντιπαράθεσης για τους μειονοτικούς βουλευτές της Ροδόπης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε εκτάκτως με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά σήμερα το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εξερχόμενος από τη συνάντηση που διήρκεσε σχεδόν μια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι συναντήθηκε για να εκφράσει την «έντονη ανησυχία για τον τρόπο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητα στη Θράκη.

«Εγείρεται μείζον ζήτημα εθνικό και θεσμικό. Εξέφρασα την ανησυχία μου για τη στοχοποίηση και τους εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας. Μια πρακτική που διχάζει και πολώνει την τοπική κοινωνία και μπορεί να δημιουργήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους. Αυτή είναι μια πρακτική που έχει κάνει την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας για την ΕΥΠ ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τον τρόπο που εργαλοποιείται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με στοχευμένες και αποσπασματικές πληροφορίες που διαρρέονται προς φιλικά μέσα για να δημιουργηθούν εντυπώσεις, υπενθυμίζοντας ότι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός είναι υπεύθυνος για την ΕΥΠ.

«Αυτή η ΕΥΠ δε διστάζει ο κ. Μητσοτάκης να την εργαλοποιεί στον προεκλογικό του αγώνα. Και αυτό είναι απαράδεκτο και εθνικά επιζήμιο», πρόσθεσε. «Η απαράδεκτη αυτή πρακτική πρέπει να σταματήσει» δήλωσε ο κ. Τσίπρας ο οποίος τόνισε ότι η τουρκική επιρροή στη Θράκη αντιμετωπίζεται με τον τρόπο που συζητήθηκε στη Διακομματική Επιτροπή του 2020, με τη θωράκιση, δηλαδή, της ισονομίας και ισοπολιτείας και όχι με δημόσιες αντιπαραθέσεις ή επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος, στοχοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας.

Εγγυητής της Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ
Αναφερόμενος στην τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη απέναντι στη μουσουλμανική μειονότητα λέγοντας ότι «εάν δεν μας ψηφίσετε θα περάσετε δύσκολα τα επόμενα τέσσερα χρόνια» τον χαρακτήρισε ως «ωμό εκβιασμό» λέγοντας ότι έγιναν εσκεμμένα μπροστά στις κάμερες για να περάσει ένα συγκεκριμένο μήνυμα προς το λαό. «Δεν αφορά μόνο τη μουσουλμανική μειονότητα. Είναι μια πρόβα τζενεράλε. Όποιος πολίτης είναι αντίθετος με αυτή την κομματική και οικογενειακής εξουσίας στο απώτερο μέλλον θα βρίσκεται στο στόχαστρο».

Και όπως τόνισε τόσο ο ίδιος όσο και «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εγγυητής της Δημοκρατίας απέναντι στο ανατριχιαστικό μήνυμα που είναι μήνυμα εις βάρος της Δημοκρατίας. Θα σταθούμε απέναντι, όρθιοι ώστε να μην περάσει ο φόβος σε κάθε κοινωνική ομάδα,σε κάθε σπίτι και σε κάθε πολίτη. Η Ελλάδα έχει ισχυρή Δημοκρατία και θα παραμείνει ισχυρή Δημοκρατία»

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Σαρμά – Τσίπρα
Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Ροδόπη, η στάση της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό «για τις πρακτικές στοχοποίησης και των ωμό εκβιασμό εις βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας δημιουργώντας ένταση στην ευαίσθητη περιοχή και σε μια ευαίσθητη χρονικά περίοδο καθώς υπάρχει προεκλογική εκστρατεία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να ζητήσει παρέμβαση για επιλεκτικές διαρροές πληροφοριών σε φιλικά προς τη ΝΔ μέσα ενημέρωσης που σύμφωνα με ορισμένα μέσα αποδίδονται στην ΕΥΠ, τονίζοντας ότι το κύρος της ΕΥΠ έχει πληγεί από το θέμα των υποκλοπών και ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να τη χρησιμοποιήσει για επικίνδυναπροεκλογικά παιχνίδια.

Πηγή: ertnews.gr