EURO 2024: Η Αγγλία «σάρωσε» με 7-0 τα Σκόπια – Νίκες για Τουρκία και Ιρλανδία

Αν και η διαδικασία των προκριματικών του EURO 2024 βρίσκεται ακόμη στην 4η αγωνιστική, η Αγγλία μπορεί να ετοιμάζει ήδη… βαλίτσες για τη Γερμανία, καθώς δεν υπάρχει ομάδα που να μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία της στον 3ο όμιλο. Νέο «θύμα» της τα Σκόπια που τα συνέτριψε με 7-0 στο «Ολντ Τράφορντ» κι άρχισε πλέον να… ξεμακραίνει από τους διώκτες της. Το απόλυτο νικών δεν το συνέχισε η Ελβετία η οποία αν και προηγήθηκε με 2-0 στον αγώνα με τη Ρουμανία, δέχθηκε δύο γκολ στο τέλος απ’ τον Μιχάιλα κι έχασε ένα σχεδόν… σίγουρο «τρίποντο» μέσα απ’ τα χέρια της. Η δε Τουρκία πήρε μία πολύ δύσκολη, αλλά πολύτιμη νίκη απέναντι στην Ουαλία με 2-0 κι ανέβηκε μόνη πρώτη στον 4ο όμιλο, ενώ στον όμιλο της Ελλάδας (2ο) η Ιρλανδία νίκησε 3-0 το Γιβραλτάρ και πήρε τους πρώτους βαθμούς της στην προκριματική σειρά.

Τα «τρία λιοντάρια» έκαναν… φύλλο και φτερό τα Σκόπια με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μπουκαγιό Σάκα και Χάρι Κέιν, οι οποίοι σημείωσαν από τρία και δύο γκολ αντίστοιχα, μετατρέποντας σε… περίπατο την αναμέτρηση. Οι Φίλιπς και Ράσφορντ προσέθεσαν τα ονόματά τους στη λίστα των σκόρερ, σε ένα βράδυ όπου οι Άγγλοι έδειξαν τεράστια παραγωγικότητα και διάθεση.

Στη Λουκέρνη η Ελβετία έκανε τα πάντα τέλεια έως το 90′. Προηγήθηκε με δύο γκολ του Αμντουνί (ο Τσούμπερ της ΑΕΚ έμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε), είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αλλά στο τέλος κατάφερε να δεχθεί δύο γκολ στο 90′ και στο 90’+2′ απ’ τον Μιχάιλα, μένοντας εντέλει στο 2-2 με την Ρυμανία.

Στη Σαμσούντα η Τουρκία είδε δύο γκολ να της ακυρώνονται ως οφσάιντ και χέρι (9′ Ουντέρ, 69′ Ναγίρ), έχασε πέναλτι (64′ απέκρουσε ο Γουόρντ την εκτέλεση του Τσαλχάνογλου), αλλά στο τέλος βρήκε τον τρόπο για να νικήσει την Ουαλία των 10 παικτών (αποβολή Μορέλ στο 41′) χάρις στα τέρματα των Ναγίρ και Γκιουλέρ κι ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου της.

Στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας, η Ιρλανδία νίκησε με 3-0 το Γιβραλτάρ χάρις στα γκολ των Τζόνστον, Φέργκιουσον και Ιντάχ, ενώ στο ισόπαλο 1-1 έμεινε στο ντέρμπι του 8ου ομίλου ανάμεσα στη Σλοβενία και τη Δανία. Για τους Σλoβένους άνοιξε το σκορ ο Σπόραρ του Παναθηναϊκού στο 25′ (από ασίστ του Τσέριν), για να ισοφαρίσει ο Χόιλουντ στο 41′.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ