«Kόκκινος» τίτλος μέσα στο ΟΑΚΑ και νύχτα ντροπής για τον Παναθηναϊκό

Την οριστική διακοπή του τέταρτου τελικού της Α1 Ανδρών/Basket League στο ΟΑΚΑ, μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, αποφάσισαν οι διαιτητές της αναμέτρησης (Κορομηλάς, Παπαπέτρου, Θεονάς), με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν τη νίκη στα… χαρτιά και με το 3-1 στη σειρά να στέφονται πρωταθλητές Ελλάδας για δεύτερη διαδοχική περίοδο και 14η στην Ιστορία τους. Οι Πειραιώτες, μάλιστα, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη χρονιά με τρεις τίτλους (πρωτάθλημα Ελλάδας, Κύπελλο και Σούπερ Καπ) και ήταν διεκδικητής της Euroleague, πανηγύρισαν για δεύτερη φορά στην Ιστορία τους τίτλο στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, μετά το 2016!

Στα 2:46 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου στο Game 4 της σειράς των Τελικών της Α1 Ανδρών/Basket League στο ΟΑΚΑ και με τον Ολυμπιακό στο +28 (35-63), διεκόπη η αναμέτρηση με απόφαση των διαιτητών. Τα καπνογόνα που άναψαν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων δημιούργησαν μία αποπνικτική ατμόσφαιρα, με τους «ερυθρόλευκους», που έγιναν και αποδέκτες… αντικειμένων, να αποχωρούν για τα αποδυτήρια μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Λίγα λεπτά αργότερα οι διαιτητές αποφάσισαν την εκκένωση του κλειστού για να συνεχιστεί ο αγώνας, με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός να γνωστοποιεί την απόφαση από τα μεγάφωνα.

Κατά την αποχώρηση του κόσμου, μερίδα οπαδών προχώρησε σε υλικές ζημιές, σπάζοντας και εκτοξεύοντας καθίσματα, ενώ άναψε κροτίδες και πυροσβεστήρες, εξέλιξη που οδήγησε και τους παίκτες του «τριφυλλιού» στα αποδυτήρια. Στις 23:40, με το τραπέζι της γραμματείας σπασμένο και περίπου 100 οπαδούς του Παναθηναϊκού να αρνούνται να αποχωρήσουν, η διαιτητική τριάδα αποφάσισε την οριστική διακοπή!

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 26-48, 35-63 στα 2:46 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός με μία άκρως πειστική εμφάνιση και εκτελώντας τους «πράσινους» από τα 6,75, κατάφερε από τα πρώτα λεπτά να ελέγξει την τύχη του και στο 7΄ ο φωτεινός πίνακας έγραψε το 9-20, με τους Πειραιώτες να μετρούν 8/12 σουτ εντός πεδιάς και τον Γουόκαπ κινητήριο μοχλό της επίθεσης (10 πόντοι με 4/4 σουτ στην πρώτη περίοδο).

Με τον Παναθηναϊκό να μένει από επιλογές και να δείχνει ανήμπορος να ελέγξει την περιφερειακή άμυνα τού, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο παρκέ και στο 15΄ ξέφυγε με +16 (21-37), απέναντι στους «πράσινους» που τα είχαν με την… αστοχία τους. Με τον Σλούκα να συνδέεται και αυτός από τα 6,75, γράφτηκε το μη αναστρέψιμο +22 (26-48) στο ημίχρονο…

Δίχως να χάσουν τη διάρκειά τους σε άμυνα και επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αποφασισμένοι και στην τρίτη περίοδο, έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 9-15, γράφοντας το 35-63, πριν ο τελικός διακοπεί και δεν ξαναρχίσει ποτέ…

Πρώτοι σκόρερ των πρωταθλητών Ελλάδας οι Άλεκ Πίτερς (3/3 τρίποντα) και Σάσα Βεζένκοβ, οι οποίοι μέτρησαν από 11 πόντους, ενώ MVP ήταν αναμφίβολα ο Τόμας Γουόκαπ με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Από τον Παναθηναϊκό που έκλεισε τη χρονιά χωρίς τίτλο για πρώτη φορά από την αγωνιστική περίοδο 1995-96 και κινδυνεύει να αρχίσει τη νέα σεζόν με -2 βαθμούς (μαζί με ποινή 3 αγωνιστικών και πρόστιμο 20.000 ευρώ), μετά απ` όσα διαδραματίστηκαν χθες, τα 11 λάθη και τα μόλις 4/19 τρίποντα δεν άφηναν περιθώρια για αντίδραση…

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορομηλάς, Παπαπέτρου, Θεονάς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χρήστος Σερέλης): Λι 3 (1), Γουίλιαμς 5 (1), Γκριγκόνις 4, Μαντζούκας 6 (2), Γκουντάιτις, Π. Καλαϊτζάκης 5, Παπαγιάννης 6, Μποχωρίδης, Αγραβάνης 4, Παππάς 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 10 (2), Λούντζης 3 (1), Φαλ 8, Βεζένκοβ 11 (1), Πίτερς 11 (3), Λαρεντζάκης, 4, Σλούκας 6 (2), Μπόλομποϊ 2, ΜακΚίσκ 8 (1).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ