OceanGate: Νεκροί οι πέντε επιβάτες στο βαθυσκάφος Titan

Οι πέντε επιβαίνοντες στο βαθυσκάφος Titan που αναζητείτο από την Κυριακή στον βόρειο Ατλαντικό, κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, είναι νεκροί, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης η ιδιοκτήτρια εταιρία OceanGate, διοργανώτριας της αποστολής, με δελτίο Τύπου.

“Πιστεύουμε ότι ο πρόεδρός μας Στόκτον Ρας, ο Σαχζάντα Νταγούντ και ο γιός του Σουλεϊμάν, ο Χάμις Χάρντινγκ και ο Πολ-Ανρί Ναρζολέ είναι δυστυχώς νεκροί”, αναφέρει η OceanGate.

“Οι άνθρωποι αυτοί ήταν πραγματικοί εξερευνητές που διακατέχονταν από το ίδιο πνεύμα της περιπέτειας και ένα αστείρευτο πάθος για την εξερεύνηση και την προστασία των ωκεανών παγκοσμίως”.

“Οι σκέψεις μας πηγαίνουν σε αυτές τις πέντε ψυχές και σε κάθε μέλος της οικογένειάς τους αυτή την τραγική χρονική στιγμή”, προσθέτει η εταιρία, η οποία δηλώνει την ευγνωμοσύνη της για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν προκειμένου να βρεθεί το βαθυσκάφους.

Η αμερικανική ακτοφυλακή από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι τα συντρίμμια του βαθυσκάφους που βρέθηκαν δείχνουν ότι το σκάφος υπέστη μια “καταστροφική διάλυση”. Διευκρίνισε ότι εντοπίστηκαν τουλάχιστον πέντε διαφορετικά τμήματα του μοιραίου βαθυσκάφους, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το ναυάγιο του Τιτανικού, στον βυθό του βόρειου Ατλαντικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ