Η Mercedes παρουσίασε τη CLE

Χωρίς να μένει έξω από τη… φρενίτιδα των SUV, η Mercedes εξακολουθεί να διατηρεί την παρουσία της και σε πιο παραδοσιακές κατηγορίες αυτοκινήτων, όπως τα σεντάν ή τα κουπέ. Απλώς η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης υποχρεώνει τους κατασκευαστές να «συμπτύσσουν» την παρουσία τους σε κάποιες κατηγορίες, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση με τη νέα CLE, που αντικαθιστά ταυτόχρονα τις κουπέ εκδόσεις των C-Class και E-Class.

Το νέο αυτοκίνητο έχει μήκος 4,85 μ. και σύμφωνα με την εταιρεία είναι το μεγαλύτερο κουπέ της μεσαίας κατηγορίας. Με μεταξόνιο μεγαλύτερο κατά 25 χιλιοστά, προσφέρει σύμφωνα με την εταιρεία σημαντικά μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους από τη C-Class Coupé, ενώ και ο χώρος αποσκευών είναι μεγαλύτερος κατά 60 λίτρα. Φυσικά το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα κάθε είδους ηλεκτρονικά συστήματα (ασφάλεια, συνδεσιμότητα, πληροφόρηση-ψυχαγωγία), πολλά από τα οποία προέρχονται από τη νέα E-Class.

Όλοι οι κινητήρες του αυτοκινήτου συνδυάζονται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V. Στην Ευρώπη το λανσάρισμα της CLE θα γίνει με 2λιτρο βενζινοκινητήρα 204 ίππων σε εκδόσεις με κίνηση στους 2 ή στους 4 τροχούς και με 2λιτρο ντίζελ με 200 ίππους. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 9 ταχυτήτων της Mercedes

ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΤΑΣ