Αδειάζει η Αθήνα: Αυξημένη η κίνηση σε λιμάνια και διόδια

Τελευταίο Σαββατοκύριακου του Ιουλίου, και αρκετοί αδειούχοι του Αυγούστου φεύγουν σήμερα για τις διακοπές τους. Η κίνηση είναι αρκετά αυξημένη από νωρίς το πρωί, κυρίως στα λιμάνια, ενώ αρκετοί έχουν περάσει από τα διόδια.

Είναι ενδεικτικό ότι αυτό το τριήμερο -μέχρι δηλαδή και αύριο Κυριακή (30/7)- θα φύγουν μόνο από το λιμάνι του Πειραιά περίπου 73.000 ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το αδιαχώρητο επικρατεί από το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Πειραιά. Σήμερα 29/7 έχουν προγραμματιστεί, μόνο από τον Πειραιά, 24 δρομολόγια και θα αναχωρήσουν 27.000-30.000 επιβάτες. Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες οι πιο δημοφιλείς προορισμοί.

Κατά κύματα φεύγουν από την Αθήνα οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων στα διόδια Ελευσίνας. Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν μαζικά την πρωτεύουσα για να ξεκινήσουν τις διακοπές τους.

Με πληρότητα που ξεπερνά το 90% στις περισσότερες των περιπτώσεων οι νησιωτικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια τουριστική σκακιέρα και εφέτος.

Πηγή: ertnews.gr