Από 27.500 ευρώ το ανανεωμένο Honda Jazz

Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά είναι πλέον το πρόσφατα ανανεωμένο Honda Jazz, που παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου από την ελληνική αντιπροσωπεία. Το αυτοκίνητο προσφέρεται αποκλειστικά με το αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV, που συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα 1.5 και έναν ηλεκτροκινητήρα, με μέγιστη συνδυασμένη ισχύ που φτάνει πλέον τους 122 ίππους.

Η τιμή του Jazz ξεκινάει από 27.500 ευρώ, με ένα ιδιαίτερα πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού, που περιλαμβάνει ESP με hill holder, σύστημα προειδοποίησης επικείμενης σύγκρουσης και αυτόματου φρεναρίσματος, σύστημα προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα και διατήρησης στη λωρίδα, σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, αυτόματο κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους, θερμαινόμενους και αναδιπλούμενους καθρέφτες, 10 αερόσακους, προσαρμοζόμενο cruise control, αισθητήρες στάθμευσης εμπρός-πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, προβολείς τεχνολογίας LED, αυτόματα φώτα και καθαριστήρες, υπολογιστή ταξιδιού, ζάντες αλουμινίου, ηχοσύστημα με ψηφιακό ραδιόφωνο, Bluetooth, συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto, 2 θύρες USB και χειριστήρια στο τιμόνι, συναγερμό, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, σύστημα start-stop κλπ. Υπενθυμίζεται επίσης ότι τυχόντα δεν χρεώνει επιπλέον το μεταλλικό χρώμα.Έκδοση Honda Jazz Elegance 27500 ευρώ. Η έκδοση Advance 29.800 ευρώ και Advance Sport 31.200 ευρώ.

Η έκδοση Jazz Crosstar Advance κοστίζει 31.700 ευρώ

Τα ανανεωμένα μοντέλα δέχθηκαν ένα ευπρόσδεκτο Face lifting που αφορά τα νέα φωτιστικά σώματα και τους ανσχεδιασμένους προφυλακτήρες. Επίσης έχουν ανασχεδιαστεί οι ζάντες αλλά υπάρχουν και νέα χρώματα.
Στο εσωτερικό έχουν γίνει διακριτικές αλλαγές και είναι κυρίως εργονομικές . Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι τα υλικά έχουν αναβαθμιστεί. Επιπλέον έχει αναβαθμιστεί και το σύστημα ενημέρωσης και ψχαγωγίας. Στην γκάμα των εκδόσεων προστίθεται η νέα έκδοση Advance Sport με τριάκτινο τιμόνι διακοσμημένο με κίτρινες ραφές και χειριστήρια (paddles), μέσω των οποίων μπορείτε να ρυθμίσετε το επίπεδο της αναγεννητικής πέδησηςκαι με πιο δυναμικό προφίλ οδήγησης (drive mode)Στα συν είναι ο συνδυασμός μαύρου και γκρι συνθετικού σουέτ σε συνδυασμό με συνθετική δερμάτινη επένδυση, με κίτρινες ραφές. Τα μεταλλικά σπορ πεντάλ αποτελούν ένα δείγμα της σπορ διάθεσης της έκδοσης. όπως και οι νέες σκληρότερες ρυθμίσεις της ανάρτησης.

Η ανανεωμένη γενιά Jazz ενσωματώνει κορυφαίες τεχνολογίες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας στον βασικό εξοπλισμό με αναβαθμισμένη την λειτουργία Traffic Jam Assist, με υποστήριξη διεύθυνσης από 0 χλμ./ώρα .Η ομπρέλλα συστημάτων ασφαλείας με την κωδική ονομασία Honda SENSING περιλαμβάνει πλούσια βοηθήματα υποστήριξης του οδηγού, με τη νέα μπροστινή ευρυγώνια κάμερα.

Ουσιαστικά αναγνωρίζει χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το οδόστρωμα και τις συνθήκες κυκλοφορίας, Ο κατάλογος συστημάτων ασφαλείας είναι μακρύς και περιλαμβάνει Collision Mitigation Braking System, Adaptive Cruise Control, Σύστημα Αποφυγής Παρέκκλισης Λωρίδας Κυκλοφορίας, Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου, Σύστημα Αναγνώρισης Οδοσήμανσης, Intelligent Speed Limiter και Auto High-Beam.
Εντυπωσιακή και πολύ επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Όμιλο

Επιχειρήσεων Σαρακάκη για την παρουσίαση των νέων Honda Jazz e:HEV και Jazz e:HEV Crosstar στην Ελλάδα. H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον υπέροχο χώρο του The Ellinikon Experience Centre, του μεγαλύτερου και πιο τεχνολογικά προηγμένου κέντρου επισκεπτών στο είδος του!

Οι συνεργάτες και οι δημοσιογράφοι του αυτοκινήτου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα νέα μοντέλα της Honda και να ενημερωθούν αναλυτικά για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το προηγμένο υβριδικό τους σύστημα καθώς και για τις σημαντικές βελτιώσεις σε θέματα ασφάλειας, premium σχεδιασμού, ευρυχωρίας και επιδόσεων που φέρουν τα νέα ανανεωμένα από κάθε άποψη Honda Jazz e:HEV και Jazz e:HEV Crosstar.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση των τάσεων της αγοράς του αυτοκινήτου τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και οι ανακοινώσεις για την πορεία και τη στρατηγική της Honda όσον αφορά τα νέα μοντέλα που θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρωτοπορία και την αξιοπιστία της μάρκας, κάτι που ενισχύεται από την τεχνολογική της υπεροχή στο υβριδικό σύστημα που εφαρμόζει στην εξηλεκτρισμένη γκάμα της, αλλά από τις διαδικασίες που ακολουθεί σε όλο τον κύκλο ζωής των οχημάτων καθώς και στην ανακύκλωση των μπαταριών τους.

Oι σημαντικές ανανεώσεις των νέων Honda Jazz e:HEV και Honda Jazz e:HEV Crosstar βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις δεσμεύσεις της Honda για ανθρακική ουδετερότητα έως το 2050 και μηδενικές ανθρώπινες απώλειες σε ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται οχήματά της.

Την εκδήλωση προλόγισε η Μαρία Ξυτάκη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη ενώ ακολούθησαν με τις τοποθετήσεις τους οι: Δήμητρης Κανατάς, Business Unit Director του Automotive Consumer Solutions, Κωσταντίνος Στέφας, Marketing Supervisor Cars Division και Τηλέμαχος Λεύκαρος, Υπεύθυνος Εκπαιδεύσεων και Τεχνικής Υποστήριξης.

Όλη η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ελαχιστοποίησης των παραγόμενων απορριμμάτων ενώ εφαρμόστηκαν #zerowaste πρακτικές ακόμα και στην ανακύκλωση των αποτσίγαρων σε συνεργασία με τη Gigaret Cycle και το #gopafree project.

H παρουσίαση έκλεισε με cocktail και δυνατή μουσική που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ τους καλεσμένους που διασκέδασαν!

ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΤΑΣ