Βελτιωμένη η εικόνα στις πυρκαγιές σε Δ. Αττική, Ρόδο και Λακωνία: Δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις έδωσαν όλο βράδυ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με τους εθελοντές στα μέτωπα της Δυτικής Αττικής, τη Λακωνία και τη Ρόδο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα είναι βελτιωμένη και στις τρεις πυρκαγιές όπου πλέον δεν υπάρχει κάποιο ενιαίο μέτωπο αλλά μόνο μικρές εστίες φωτιάς, όμως λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν και σήμερα υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσής τους.

Στη Δυτική Αττική επιχειρούν 300 πυροσβέστες με 120 οχήματα, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Στην Λακωνία επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 15 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ρόδο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 26 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Τρεις συλλήψεις στην Κρήτη για φωτιές

Για ακόμα μία φορά η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, καθώς, όπως επεσήμανε χθες σε ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, οι περισσότερες πυρκαγιές προκαλούνται από αμέλεια.

Σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη 20 Ιουλίου, έγιναν τρεις συλλήψεις ανδρών που εκτελούσαν θερμές εργασίες από τις οποίες προκλήθηκαν πυρκαγιές στις περιοχές Μικρά Ανώγεια Ρεθύμνου, Βαγιονιά Γόρτυνας Ηρακλείου και Σητεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ