Β. Κικίλιας: Όλος ο κρατικός μηχανισμός θα είναι έξω: στα δάση, στα άλση, στις πόλεις

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια με σκοπό τον συντονισμό και τη λήψη αποφάσεων αναφορικά με τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν και αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες στη χώρα.

«Γνωρίζουμε πλέον όλοι ότι θα έχουμε ακραίες καιρικές συνθήκες τις επόμενες ημέρες. Όλη η κρατική μηχανή, όλος ο κρατικός μηχανισμός θα είναι έξω: στα δάση, στα άλση, στις πόλεις, προκειμένου να μπορέσουν να συνδράμουν το Πυροσβεστικό Σώμα, η Πολιτική Προστασία η Ελληνική Αστυνομία, οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι εθελοντές μας, το Υπουργείο Υγείας -το ΕΚΑΒ είναι συντονισμένο-, οι δασολόγοι και το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος» τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Κικίλιας και προσέθεσε:

«Ζητάμε από τους πολίτες να βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τις δύσκολες μέρες οι οποίες ακολουθούν. Ενημερωθήκαμε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και τους μετεωρολόγους μας ότι απ’ ό,τι φαίνεται θα έρθει ένα πολύ δύσκολο τριήμερο (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή) με ακραίες καιρικές συνθήκες και πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα ακολουθήσουν μελτέμια και μποφόρ και νέος καύσωνας στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Οπότε όλοι πρέπει να προσέξουμε και να βοηθήσουμε σε αυτήν την προσπάθεια».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια. Συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, η υφυπουργός Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς και Αλεξάνδρα Σδούκου, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Πέτρος Σπανάκης, Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς και Χρήστος Τριαντόπουλος, οι γγ Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη, Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο γενικός διευθυντής Δασών Βαγγέλης Γκουντούφα και η γενική διευθύντρια Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Αθηνά Διακουμάκου.

Συμμετείχαν επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς και ο προϊστάμενος επιτελείου του Πυροσβεστικού Σώματος Χρήστος Λάμπρης.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και Αττικής Γεώργιος Πατούλης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυριζόγλου, οι δήμαρχοι Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και Γαλατσίου Γεώργιος Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος, ο γενικός διευθυντής Λειτουργίας και Εκμετάλλευσης Δικτύου Περιφερειών και Διαχείρισης Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ Ευστράτιος Ζάχαρης, ο διευθυντής εκμετάλλευσης Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ Γεώργιος Ανδρεάκος, ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός, ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, ο πρόεδρος ΣΠΑΥ Ιωάννης Κωνσταντάτος, ο πρόεδρος ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος και ο πρόεδρος του ΣΥΝΠΑ Βασίλης Λαζάρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ