Νέο σινγκλ των «Ghost» με τον Πάτρικ Γουίλσον για τη νέα ταινία Insidious

Οι «Ghost» κυκλοφόρησαν ένα νέο σινγκλ, με τίτλο «Stay», που περιλαμβάνει guest φωνητικά από τον ηθοποιό Πάτρικ Γουίλσον.

Το κομμάτι είναι μια διασκευή της επιτυχίας του συγκροτήματος «Shakespears Sister» του 1992 και εμφανίζεται στην τελευταία σκηνή και στους τίτλους της νέας ταινίας τρόμου «Insidious: The Red Door».

Ο Γουίλσον, πιστός θαυμαστής των «Ghost» που πρωταγωνιστεί στο franchise, συναντήθηκε με τον frontman του συγκροτήματος Τομπίας Φόργκε για να συζητήσουν για την ταινία, στην οποία ο ηθοποιός κάνει και το σκηνοθετικό του ντεμπούτο και να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Εκείνη την εποχή ο Φόργκε δούλευε σε μια διασκευή του κλασικού τραγουδιού των «Shakespears Sister» και κάλεσε τον Γουίλσον, ο οποίος έχει κλασική μουσική παιδεία, να κάνει ντουέτο μαζί του.

Ο Γουίλσον εξηγεί: «Ήταν ο Τζο Μπισάρα, ο συνθέτης μας στο Insidious και ο χαρακτήρας του Lipstick Demon που μου γνώρισαν για πρώτη φορά τη μουσική των “Ghost” πριν από περίπου 10 χρόνια. Ο Τζο ήξερε ότι μου άρεσε το metal…αλλά ήξερε επίσης ότι μου άρεσε η μελωδία. Λέω; Είμαι παιδί της δεκαετίας του 1980… όταν υψηλές φωνές και φλογερές κιθάρες έπαιζαν σε κάθε χορό, σε κάθε πάρκινγκ εστιατορίου γρήγορου φαγητού και κάθε μέρα στο σπίτι μου. Και μια αξέχαστη εικόνα. Αυτή προέρχεται από έναν τύπο που μάζευε κάρτες των “Kiss” στη δεκαετία του 1970… οπότε γνωρίζω καλά το ροκ».

Για την αγάπη του για τους Σουηδούς αποκρυφιστές ρόκερ, προσθέτει: «Οι “Ghost”, για μένα, είναι ένα από τα πιο μοναδικά ροκ συγκροτήματα εκεί έξω. Η αίσθηση της μελωδίας του Τομπίας ταιριάζει μόνο με την αφήγηση της ιστορίας του. Η ισορροπία των σκοτεινών στίχων με τις υψηλές (και τολμώ να πω… αγγελικές) μελωδίες, κάνουν το άκουσμα τους μια διαφορετική εμπειρία από κάθε άλλη μπάντα. Τουλάχιστον αυτό είναι που κάνει σε μένα. Τόσο ξεκάθαρα, όταν ήθελα ένα συγκρότημα που να ενσαρκώνει το πνεύμα των Insidious lore, ήξερα πού να κοιτάξω πρώτα. Το “Stay” είναι μια τόσο όμορφη μελωδία για να τελειώσω την ταινία μου, επειδή οι σκοτεινοί στίχοι αντιπαρατίθενται με τη συναρπαστική μελωδία (γραμμένο από τον Dave Stewart) είναι ένα εξαιρετικό κλείσιμο για την ταινία μου».

Αναλύοντας πώς ήταν να κάνει ντουέτο με τον frontman των “Ghost”, ο ηθοποιός/σκηνοθέτης καταλήγει: «Το να τραγουδήσω μαζί του, μαζί με τον Τομπίας, ήταν μια απόλυτη συγκίνηση. Ήθελα να νιώθω σαν να τραγουδούσε ο Τζος Λάμπερτ (ο χαρακτήρας μου). Και μετά ο πειρασμός από τον διάβολο… σε αυτήν την περίπτωση, τραγουδιέται από τον λαμπρό Τομπίας Φόργκε. Ο τόνος του Τομπίας είναι μια έντονη αντίθεση με τον δικό μου, και η νέα διασκευή του τραγουδιού είναι πιστή αλλά φρέσκια. Ήταν τιμή μου να συμμετάσχω και δεν μπορώ να ευχαριστήσω τον Τομπίας και τα μέλη των “Ghost” που το έκαναν πραγματικότητα».

«Οι “Ghost” είναι ο τέλειος συνδυασμός θεατρικότητας / μουσικής δεξιοτεχνίας. Ο Τομπίας είναι κορυφαίος και είμαι ενθουσιασμένος που τον έχω στο soundtrack και είναι τιμή μου που τραγούδησα δίπλα του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ