Νεκρός αλλοδαπός κακοποιός σε αστυνομική καταδίωξη στη Λάρισα

Σοβαρό περιστατικό με τον θάνατο 20χρονου αλλοδαπού από σφαίρα αστυνομικού κατά τη διάρκεια επεισοδιακής καταδίωξης σημειώθηκε στις 11:40 το πρωί έξω από τη Λάρισα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο 20χρονος συριακής υπηκοότητας, επέβαινε σε αγροτικό φορτηγό, το οποίο είχε κλαπεί από το Γαλάτσι Αττικής. Στο ύψος των διοδίων Μοσχοχωρίου, αστυνομικοί τού έκαναν σήμα να σταματήσει αλλά αυτός ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη από τα περιπολικά με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη.

Ο νεαρός έκανε κάποια στιγμή αναστροφή και μπήκε ξανά στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ στη συνέχεια μπήκε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Κοντά στο Μοσχοχώρι, το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε τοίχο και ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει πεζή.

Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία, κάποιος από τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν, πυροβόλησε με αποτέλεσμα μια σφαίρα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες αλλά ο 20χρονος εξέπνευσε. Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής για αυτοψία, ενώ για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Σημειώνεται ότι ο 20χρονος Σύρος είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους τον περασμένο Μάρτιο, από το ειδικό αγροτικό σωφρονιστικό κατάστημα νέων Κασαβέτειας, όπου εξέτιε ποινή για διακίνηση μεταναστών. Για την υπόθεση αναμένεται ανακοίνωση από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ