Ουκρανία: Στους 10 οι νεκροί από το χθεσινό ρωσικό πλήγμα στη Λβιβ

Σε δέκα ανήλθαν οι νεκροί από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα που εξαπολύθηκε χθες Πέμπτη στη Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, και έπληξε μεγάλη πολυκατοικία.

Η στέγη και ο πάνω όροφος του κτηρίου έχουν καταστραφεί στη “χειρότερη επίθεση εναντίον πολιτικών υποδομών της Λβιβ από την αρχή του πολέμου”, όπως δήλωσε ο Αντρίι Σαντόβιι δήμαρχος της πόλης αυτής που βρίσκεται μακριά από τη γραμμή του μετώπου και απέχει 70 χιλιόμετρα από την Πολωνία.

“Ένα δέκατο πτώμα μόλις εντοπίστηκε. Πρόκειται για μία γυναίκα”, ανέφερε ο ίδιος στο Telegram, προσθέτοντας ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση έρευνας στο κατεστραμμένο κτήριο.

Ο Σαντόβιι κήρυξε δύο ημέρες πένθους προς τιμή των θυμάτων.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας, ο Μακσίμ Κοζίτσκι είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δύο πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του κτηρίου αργά χθες το βράδυ. Μεταξύ των νεκρών είναι μια 32χρονη γυναίκα και η 60χρονη μητέρα της. Εξάλλου το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι τραυματίες φτάνουν τους 42, ανάμεσά τους τρία παιδιά, ενώ επτά άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια.

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας επεσήμανε ότι η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον της Λβιβ με πυραύλους Kalibr, οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα, προσθέτοντας ότι επτά από τους δέκα καταρρίφθηκαν.

Ο Σαντόβιι δήλωσε ότι από τη ρωσική επίθεση υπέστησαν ζημιές 35 σπίτια, ένα κτήριο γραφείων, μια φοιτητική εστία, ένα σχολείο και 50 οχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ