Ουκρανία: Τουλάχιστον 2 νεκροί και 20 τραυματίες από ρωσικό πύραυλο στην Κριβί Ριχ

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 άλλοι τραυματίστηκαν από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα που εξαπολύθηκε σήμερα το πρωί εναντίον κτηρίου κατοικιών στην πόλη Κριβί Ριχ, στην κεντρική Ουκρανία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.

“Οι Ρώσοι έπληξαν την πόλη με δύο πυραύλους”, ο ένας από τους οποίους χτύπησε τους πάνω ορόφους “κτηρίου κατοικιών”, έγραψε στο Telegram ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν, διευκρίνισε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι “πέντε με επτά άνθρωποι παραμένουν στα ερείπια”. Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα έκανε λόγο για 25 τραυματίες, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά.

Ο άλλος ρωσικός πύραυλος έπληξε το κτήριο που ανήκει σε εκπαιδευτικό ίδρυμα, σημείωσε ο Κλιμένκο.

“Χτυπήσαν κτήρια κατοικιών, ένα κτίριο πανεπιστημίου, μια διασταύρωση. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Ενδέχεται να υπάρχουν άνθρωποι στα ερείπια”, σχολίασε στο Facebook ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος κατάγεται από την Κριβί Ριχ. “Η τρομοκρατία δεν θα μας φοβίσει ούτε θα μας λυγίσει. Εργαζόμαστε για να σώσουμε τους ανθρώπους μας”, υπογράμμισε.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook ο Ζελένσκι φαίνεται το κτήριο κατοικιών πολλοί όροφοι του οποίου έχουν καταστραφεί και φωτιά να καίει στο εσωτερικό του. Συντρίμμια βρίσκονται στον δρόμο μπροστά από το κτίριο όπου έχουν σπεύσει πυροσβέστες.

Σύμφωνα με το ίδιο βίντεο, το τετραώροφο κτήριο έχει σχεδόν ισοπεδωθεί.

“Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων σβήνουν τη φωτιά και αναζητούν εγκλωβισμένους στα ερείπια”, σημείωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Στα μέσα Ιουνίου η Κριβί Ριχ είχε γίνει στόχος ρωσικού πλήγματος που είχε κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους. Τότε είχαν πληγεί μια τετραώροφη πολυκατοικία και μια αποθήκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ