ΣΥΡΙΖΑ: Οι μεγαλοστομίες περί ετοιμότητας του επιτελικού κράτους έχουν ήδη καταρρεύσει

«Η Ρόδος φλέγεται για έκτη ημέρα. Εικόνες καταστροφής που μας συγκλονίζουν όλους. Οι μεγαλοστομίες περί ετοιμότητας του δήθεν επιτελικού κράτους έχουν ήδη καταρρεύσει», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σε ανακοίνωσή του.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι έχει εκφράσει τη στήριξη του σε όσους δοκιμάζονται και δίνουν τη μάχη στα μέτωπα της πυρκαγιάς και την ανησυχία του για την εξέλιξή τους. «Αυτή είναι η ώρα της μεγάλης μάχης για την ασφάλεια των ανθρώπων και την πυρόσβεση. Για να προστατευτεί και το μοναδικό φυσικό κεφάλαιο της Ρόδου. Πρέπει να διατεθούν οργανωμένα όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις και να υπάρξει αποτελεσματικός συντονισμός από την πολιτεία», υπογραμμίζει.

Παράλληλα, αναφέρει ότι «μέσα στη μεγάλη φυσική καταστροφή αναδεικνύεται το μεγάλο πρόβλημα της φιλοξενίας, μετακίνησης, διατροφής και υγειονομικής περίθαλψης των πυρόπληκτων, κατοίκων και τουριστών». Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «είναι αναγκαίο να στηθεί άμεσα με συνεργασία της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας ένας μηχανισμός αλληλεγγύης με κεντρικό συντονισμό, καταγραφή και δικτύωση για τους άστεγους και τους εκτοπισμένους κατοίκους και τουρίστες. Να βρεθούν διαθέσιμα δωμάτια για τη φιλοξενία τους σε τουριστικά καταλύματα ή σε κατοικίες, μέσα για την ασφαλή μεταφορά τους, είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης και εθελοντές. Να οργανωθεί αποτελεσματικά ο εθελοντισμός και η προσφορά επαγγελματιών και επιχειρήσεων». «Να μην μείνει κανείς μόνος και αβοήθητος», προσθέτει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ