Wimbledon: «Ατσάλινος» Τσιτσιπάς στον β΄ γύρο

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-2 σετ του Ντόμινικ Τιμ και προκρίθηκε στον β΄ γύρο του Wimbledon, όπου θ΄ αντιμετωπίσει τον Άντι Μάρεϊ.

Τα σετ: 3-6, 7-6 (1), 6-2, 6-7 (5), 7-6 (8)

Το κακό ξεκίνημα που είχε το μεσημέρι της Τρίτης (4/07), όταν βρέθηκε να χάνει το πρώτο σετ, άφησε πίσω του ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη… δεύτερη δόση του αγώνα με τον Ντόμινικ Τιμ.

Μετά από σχεδόν 4 ώρες αγώνα, ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Αυστριακού, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος του ματς έδειξε κάποια από τα εξαιρετικά στοιχεία που τον είχαν φέρει τα προηγούμενα χρόνια στην κορυφή της παγκόσμιας αντισφαίρισης.

Τελικά, όμως, αυτός που πανηγύρισε στο τέλος ήταν ο Τσιτσιπάς, ο οποίος «έκλεισε» το ραντεβού για σήμερα Πέμπτη με τον Άντι Μάρεϊ και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα βρεθεί στο περίφημο Centre Court του Wimbledon έχοντας απέναντί του το αγαπημένο παιδί των Βρετανών.

Σε σχέση με το προχθεσινό του νωθρό ξεκίνημα, χθες ο Τσιτσιπάς ήταν… άλλος αντισφαιριστής. Μπήκε αποφασισμένος στο κορτ, έπαιξε πολύ επιθετικά, ανεβαίνοντας συνολικά 64 φορές στο φιλέ και τελειώνοντας τις 46 μπάλες.

Ο Τιμ ήταν κυρίαρχος στο πρώτο σετ το οποίο πήρε με 6-3, κάνοντας δύο μπρέικ στο σερβίς του Τσιτσιπά. Στο 2ο σετ η βροχή έκανε την εμφάνισή της, οδηγώντας το παιχνίδι σε οριστική διακοπή.

Με τον Έλληνα να ήταν μπροστά με 4-3 στα game ξεκίνησε χθες ο αγώνας. Ο 24χρονος χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να ισοφαρίσει, χάνοντας μόλις ένα πόντο και δείχνοντας στον αντίπαλό του ότι… επέστρεψε για τα καλά.

Σε μονόλογο του Τσιτσιπά εξελίχθηκε το τρίτο σετ, το οποίο διήρκησε 38 λεπτά. Το έκλεισε με 6-2 και προηγήθηκε με 2-1 σετ. Ο Τιμ, όμως, δεν το έβαλε κάτω. Βελτιώθηκε σημαντικά στο 4ο σετ και με «όπλο» το εξαιρετικό του σερβίς κατάφερε στο τάι μπρέικ να φτάσει στην ισοφάριση (2-2).

Τα πάντα κρίθηκαν στο 5ο σετ, όπου και πάλι οι δύο μονομάχοι κράτησαν το σερβίς τους κι έλυσαν τις διαφορές τους στο τρίτο τάι μπρέικ. Αμφότεροι έσπασαν από μία φορά το σερβίς του άλλου κι ένα λάθος του Τιμ οδήγησε τον Τσιτσιπά σε δεύτερο ματς πόιντ. Δεν τα κατάφερε, όμως αμέσως μετά απάντησε με νέο μπρέικ στο σερβίς του Τιμ και με 10-8 πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ