Αντισφαίριση: Ο Τσιτσιπάς στον τελικό του «Los Cabos Open»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης «Los Cabos Open», που είναι «250άρι» και ολοκληρώνεται αύριο (6/8) στο Μεξικό, καθώς στον ημιτελικό επικράτησε του Μπόρνα Τσόριτς με 2-0 σετ (6-3, 6-2).

Ο Ελληνας πρωταθλητής (Νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη) μπήκε αποφασισμένος να μην… ξαναζήσει το «θρίλερ» του προημιτελικού με τον Τζάρι και αφού διατήρησε το σερβίς του μέχρι και το πέμπτο game, έκανε break στον Μπόρνα Τσόριτς (Νο 15 στον κόσμο), προηγήθηκε με 4-2 και έφθασε με άνεση στην κατάκτηση του πρώτου σετ, μετά από 38 λεπτά αγώνα.

Συνεχίζοντας με… άγριες διαθέσεις και στο δεύτερο σετ, ο «Tsitsifast» έκανε break στο πρώτο game και διατηρώντας το σερβίς του προηγήθηκε του Κροάτη με 3-1, ενώ αμέσως μετά ο Ελληνας αντισφαιριστής «έσπασε» και πάλι το σερβίς του Τσόριτς, για να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα. Η συνέχεια, είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Τσιτσιπά να φθάνει με χαρακτηριστική άνεση στην επικράτηση, μετά από 35 λεπτά.

Αντίπαλος του Τσιτσιπά στον αυριανό (6/8) τελικό του τουρνουά, θα είναι ο Αυστραλός, Αλεξ Ντε Μινόρ, ο οποίος επικράτησε στον -χρονικά- πρώτο ημιτελικό του Γερμανού, Ντομινίκ Κέπφερ με 6-2, 6-7(5), 6-1.

Αναφερόμενος στον τελικό, ο Ελληνας αθλητής, σχολίασε:

«Είναι ένας νέος αγώνας. Είναι ένας παίκτης που έχει δώσει πολλούς αγώνες αυτήν την εβδομάδα, άρα βρίσκεται σε καλή φόρμα, όπως και εγώ. Θα προσπαθήσω να παλέψω και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό εκεί έξω. Θα είναι μια μεγάλη μάχη για εμένα».

Οσον αφορά στον σημερινό αγώνα, αλλά και στις συνθήκες που επικρατούν στο κορτ, ο Τσιτσιπάς, τόνισε: «Είχα καλό αυτοέλεγχο. Είναι διασκεδαστικό να παίζεις σ’ αυτό το γήπεδο. Ενιωσα πολύ άνετος σήμερα και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Δεν είναι εύκολο να το πετύχεις κάτω από αυτές τις συνθήκες. Δεν ξέρω εάν το συνειδητοποιεί ο κόσμος, αλλά τα πράγματα εδώ δεν είναι όπως είναι συνήθως. Εχει πολλή ζέστη και υγρασία. Το ότι παίζουμε βράδυ, δημιουργεί μια ωραία ατμόσφαιρα και κάνει το τένις πιο… ζωντανό. Είναι σημαντικό να έχουμε βραδινά ματς στο τένις και πιστεύω ότι οι περισσότεροι παίκτες θα συμφωνούσαν πως το καλύτερο τένις παίζεται κάτω από το τεχνητό φως».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ