Γ. Αρτοποιός για Πάρνηθα: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς – Δεν εφησυχάζουμε

Χαραμάδα αισιοδοξίας για τη φωτιά που καίει για τρίτη ημέρα στην Πάρνηθα, έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου για την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός στην τηλεοραση του ΣΚΑΪ, η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς είναι καλύτερη, όμως δεν χωρά κανένας εφησυχασμός. Εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι βελτιωμένη, ωστόσο δεν μπορεί να εκφράσει ακόμη αισιοδοξία καθώς αναμένονται βορειοανατολικοί άνεμοι που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι Θρακομακεδόνων
Σε ετοιμότητα παραμένουν οι κάτοικοι των Θρακομακεδόνων μετά το μήνυμα που έφτασε στα κινητά τους από το 112 στη διάρκεια της νύχτας το οποίο τους καλούσε να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Κάποιοι μάλιστα ήδη εγκατέλειψαν την περιοχή, όπως ανέφερε νωρίς το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Γ.Κούσουλας.

Ο κ. Κούσουλας ανέφερε ότι μετά το προειδοποιητικό 112 πέρναγε η αστυνομία πόρτα-πόρτα και καλούσε τους κατοίκους να φύγουν.

Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου ανέφερε το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως δεν έχει δοθεί ακόμη εντολή εκκένωσης των Θρακομακεδόνων, είμαστε όμως σε ετοιμότητα.

Εξήγησε ότι το μέτωπο της φωτιάς στο οποίο έχουν ρίξει το βάρος οι πυροσβεστικές δυναμιες είναι δυτικά της λεωφόρου Πάρνηθος, από τη μέση περίπου της λεωφόρου προς το τελεφερίκ.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα όρια του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η φωτιά ήταν σε ύφεση, όμως μία νέα μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το πρωί, πάνω από τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής.

Μέσω του 112 εστάλη μήνυμα να εκκενωθούν οι οικισμοί Αγιος Νικόλαος και Αγία Παρασκευή.

«Η φωτιά είναι αυτή τη στιγμή ανάμεσα στα σπίτια που βρίσκονται στους πρόποδες Πάρνηθας και μέχρι τη λεωφόρο Πάρνηθος, αλλά προς το κομμάτι του βουνού» ανέφερε νωρις το πρωί στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι το κύριο μέτωπο των επιχειρήσεων είναι αυτήν την ώρα στις οδούς Καρκαβίτσα, Ειδομενέως και Κεραμιδίου.

Στο σημείο επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημερας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πυροσβέστης στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς τη νύχτα, τραυματίστηκε στο πόδι και χρειάστηκε να παραλειφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.