Ευρωπαϊκό εφήβων στην Τουρκία: Στον τελικό η εθνική πόλο

Το χρυσό μετάλλιο θα διεκδικήσει η εθνική εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης εφήβων που διεξάγεται στη Μανίσα της Τουρκίας. Οι Έλληνες διεθνείς επικράτησαν στα πέναλτι με 14-13 (κανονικός αγώνας 9-9, πέναλτι 5-4), αφού η εθνική είχε απόλυτη ευστοχία, ενώ η «Φούρια Ρόχα» αστόχησε στο τρίτο πέναλτι με τον Μπιέλ Γκομίλα.

Αντίπαλος της εθνικής στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εφήβων Κ17 αύριο, Δευτέρα (14/8), στις 20:30 θα είναι η νικήτρια του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στην Ουγγαρία και τη Σερβία.

Ο αγώνας της εθνικής με τους Ίβηρες είχε συναρπαστική εξέλιξη με συνεχείς διακυμάνσεις στο σκορ. Η εθνική προηγήθηκε με 8-5, αλλά οι Ισπανοί έκαναν την ανατροπή και πέρασαν με 9-8. Όμως ο Σπύρος Λυκούδης (κορυφαίος σκόρερ της Ελλάδας με 5 γκολ) ισοφάρισε στο τελικό 9-9, 2:02 πριν από τη λήξη και το ματς πήγε στα πέναλτι. Η εθνική είχε απόλυτη ευστοχία στα πέναλτι, αφού ευστόχησε και στα πέντε που εκτέλεσε με τους Κόκκινο, Λυκούδη, Λασκαρίδη, Μητράκη και τον Σιαμά να σκοράρει στο τελευταίο και πιο κρίσιμο. Αντίθετα, η Ισπανία αστόχησε στο τρίτο πέναλτι με τον Μπιέλ Γκομίλα.

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 14-13 (κ.α. 9-9, πέν. 5-4)

Οκτάλεπτα: 5-4, 0-1, 2-0, 2-4, πέν. 5-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Κρατημένος, Λυκούδης 5, Κόκκινος 2, Καρατζάς 1, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης 1, Ζερβουδάκης 1, Χωματάς, Μητράκης 1, Σιαμάς 2, Μπέλεσης, Μαραγκουδάκης, Μαυριόπουλος.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντίαζ, Γκομίλα 2, Νούνιεζ 3, Περόνε 3, Φέλιου, Σαμπαντέλ 1, Λέμα 1, Φερνάντεζ, Λιαουράδο, Γκαρσία 1, Γρανάδος 2, Ροντρίγκεζ, Ακούνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ