Κληρώνει σήμερα για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη

Με την συμμετοχή πέντε ελληνικών ομάδων θα διεξαχθούν σήμερα το μεσημέρι στην Νιόν, οι κληρώσεις για την συνέχεια των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων. Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχουν σε δύο κληρώσεις, ενώ Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης σε μία.

Οι πρώτες αναμετρήσεις για τα Playoffs του Champions League θα γίνουν στις 22 και 23 Αυγούστου, με τις ρεβάνς να είναι προγραμματισμένες για τις 29 και 30 του ίδιου μήνα. Αντίστοιχα, τα πρώτα παιχνίδια στα Playoffs τόσο του Europa League, όσο και του Europa Confence League θα διεξαχθούν στις 24 Αυγούστου, ενώ τα δεύτερα στις 31.

Η ΑΕΚ, που αύριο (8/8, 21:45) υποδέχεται την Ντινάμο Ζάγκρεμπ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, σε περίπτωση πρόκρισης θα είναι «ισχυρή» έχοντας τον συντελεστή των Κροατών.

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στα playoffs του Champions League:

Σλόβαν Μπρατισλάβας-Μακάμπι Χάιφα
Κλάκσβικ-Μόλντε
Ράκοφ-Άρης Λεμεσού
Αντβέρπ

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στα playoffs του Europa League θα προκύψουν από:

Α) τους νικητές των ζευγαριών:
Ζαλγκίρις Βίλνιους-Χάκεν
Κάραμπαγκ-Ελσίνκι
Ζρίνσκι-Μπρέινταμπλικ
Σερίφ Τιρασπόλ-Μπάτε Μπορίσοφ
Αστάνα-Λουντογκόρετς

Β) τους χαμένους των ζευγαριών:
Σλόβαν Μπρατισλάβας-Μακάμπι Χάιφα
Κλάκσβικ-Μόλντε
Ολίμπια Λιουμπλιάνας-Γαλατασαράι
Ράκοφ-Άρης Λεμεσού
Κοπεγχάγη-Σπάρτα Πράγας

Ο Παναθηναϊκός που την Τετάρτη (9/8, 21:00) υποδέχεται την Μαρσέιγ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, σε περίπτωση αποκλεισμού, έχει εξασφαλίσει θέση στους ομίλους του Europa League.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στα playoffs του Champions League:

Μπράγκα-Μπράτσκα Τόπολα
Ρέιντζερς-Σερβέτ

Δύο κληρώσεις θα έχει και ο Ολυμπιακός, που την Πέμπτη (10/8, 22:00) φιλοξενεί την Γκενκ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα Playoffs του Europa League:

Άγιαξ
Λίντσερ
Αμπερντίν
Τσουκαρίτσκι
Ζόρια Λούχανσκ
Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ

Κοινή κλήρωση για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη για τα Playoffs του Europa Conference League, εκεί όπου Ολυμπιακός (σε περίπτωση που αποκλειστεί από την Γκενκ), ΠΑΟΚ και Άρης θα συμμετάσχουν ως ισχυροί.

Οι «κίτρινοι» υποδέχονται την Πέμπτη (10/8, 21:15) την Ντιναμό Κιένου, ενώ το ίδιο βράδυ (22:00) ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τη Χάιντουκ.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα Playoffs του Europa Conference League:

Λεχ Πόζναν – Σπάρτακ Τρνάβα

Αρούκα – Μπραν

Όσιγιεκ – Ανταναντεμίρσπορ

Χιμπέρνιαν – Λουκέρνη

Και των ΠΑΟΚ και Άρη:

Ο ΠΑΟΚ, εφόσον προκριθεί, θα βρει στο δρόμο του στον προθάλαμο των ομίλων μία εκ των Οσασούνα (Ισπανία), Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) ή Ντεμπρετσένι (Ουγγαρία), Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) ή Νόρτζελαντ (Δανία), Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) ή Χαρτς (Σκωτία) και Τσέλιε (Σλοβενία) ή Νέμαν Γκρόντνο (Λευκορωσία).

Ο Άρης θα παίξει με τον νικητή ενός εκ των ζευγαριών Ντίλα Γκόρι (Γεωργία)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος), Μπεσίκτας (Τουρκία)-Νέφτσι (Αζερμπαϊτζάν), Τόρσαβν (Νησιά Φερόε)-Ριέκα (Κροατία) και Τομπόλ Κοστανάι (Καζακστάν)-Ντέρι Σίτι (Ιρλανδία).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ