Ν. Φιλαδέλφεια: Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα για τους 104 συλληφθέντες

Βαρύτατες κατηγορίες για πράξεις που συνδέονται με την δράση εγκληματικής οργάνωσης απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η δίωξη που ασκήθηκε στους συνολικά 104 κατηγορούμενους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, αφορά τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά σε βαθμό πλημμελήματος.

Στη δίωξη περιλαμβάνεται επίσης και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη, αδίκημα ωστόσο το οποίο προς το παρόν δεν προσωποποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές σε αυτήν τη φάση της έρευνας.

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα:

*εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)

*ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα)

*έκρηξη (κακούργημα)

*κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

και τα πλημμελήματα:
*διατάραξη κοινής ειρήνης

*επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή

*φθορά ξένης ιδιοκτησίας

*βιαιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου )

*παράνομη οπλοφορία

*οπλοχρησία

*κατοχή φωτοβολίδων

Νωρίτερα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι συλληφθέντες, στη συντριπτική τους πλειονότητα Κροάτες, από τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που κόστισαν τη ζωή του 29χρονου Μιχάλη από θανάσιμο τραυατισμό με μαχαίρι.

Από νωρίς το πρωί, δύο κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται στην είσοδο των δικαστηρίων στο πλάι του κτιρίου 16, όπου βρίσκεται η Εισαγγελία ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με τρεις μεγάλες κλούβες και ένα βαν, συνοδεία αυτοκινήτων μηχανών της αστυνομίας και περιπολικών.

Μπλόκα της αστυνομίας παντού στην Ελλάδα

Ακόμα πέντε Κροάτες που φέρονται ότι συμμετείχαν στην ομάδα η οποία προκάλεσε τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, προσήχθησαν αργά το βράδυ της Τρίτης στην Ηγουμενίτσα, ενώ ηταν έτοιμοι να ταξιδέψουν με πλοίο προς την Ιταλία, και από εκεί οδικώς για την πατρίδα τους.

Επίσης, σε σύλληψη μετατράπηκε και η προσαγωγή 19χρονου Κροάτη ο οποίος είχε προσαχθεί χθες στην Κακαβιά ενώ προσπαθούσε και αυτός να φύγει από την Ελλάδα με λεωφορείο για τα Τίρανα.

Η αστυνομία έχει στήσει μπλόκα παντού στην Ελλάδα και κυρίως στις εξόδους της χώρας, προκειμένου να συλληφθούν όλοι όσοι συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια που κατέληξαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, φιλάθλου της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογίζεται ότι διαφεύγουν τουλάχιστον ακόμα 50 Κροάτες χούλιγκαν, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι εργαστηριακές έρευνες σε DNA και άλλα στοιχεία για την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας.

Στους 104 μέχρι στιγμής οι συλληφθέντες

Στους 104 έχει ανέβει ο αριθμός των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς σε αυτούς που συνελήφθησαν από την πρώτη στιγμή, προστέθηκαν και οι πέντε Κροάτες που προσήχθησαν χτες το βράδυ από την Ηγουμενίτσα και ένας ακόμα 19χρονος ομοεθνής τους που εντοπίστηκε σε λεωφορείο για τα Τίρανα στον συνοριακό σταθμό Κακκαβιάς.

Ειδικά στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν 103 άτομα και συγκεκριμένα 97 Κροάτες, δύο Έλληνες, ένας Αλβανός, ένας Αυστριακός, ένας Γερμανός και ένας Βόσνιος, ενώ ένας ακόμα Κροάτης, που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία, εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ερυθρό Σταυρό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ