Πακιστάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και 80 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου

Eπιβατικό τρένο εκτροχιάστηκε στο νότιο Πακιστάν, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 80, όπως μετέδωσε ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Geo.

Περίπου 10 βαγόνια του επιβατικού τρένου εκτροχιάστηκαν στη νότια επαρχία Σιντ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 275 χιλιομέτρων από τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Καράτσι.

«Το Hazara Express ταξίδευε από το Καράτσι προς το Αμποταμπάντ», είπε αξιωματούχος των σιδηροδρόμων.

Οι εικόνες από τοπικά μέσα δείχνουν δεκάδες ανθρώπους στο σημείο, να σπάνε τζάμια για να βοηθήσουν τους επιβάτες να βγουν από τα βαγόνια.

Ατυχήματα και εκτροχιασμοί συμβαίνουν συχνά στο απαρχαιωμένο σιδηροδρομικό σύστημα του Πακιστάν.

Τον Ιούνιο του 2021 δύο τρένα συγκρούστηκαν κοντά στο Νταχάρκι στη Σιντ σκοτώνοντας τουλάχιστον 65 ανθρώπους και τραυματίζοντας περίπου 150 άλλους. Σε εκείνο το ατύχημα, ένα εξπρές εκτροχιάστηκε στην αντίθετη γραμμή και ένα δεύτερο επιβατικό τρένο προσέκρουσε περίπου ένα λεπτό αργότερα.

Τουλάχιστον 75 επιβάτες πέθαναν σε πυρκαγιά στο τρένο εξπρές Tezgam τον Οκτώβριο του 2019, ενώ μια σύγκρουση δύο τρένων στο Ghotki σκότωσε περισσότερους από 100 ανθρώπους το 2005.

Διαδοχικές κυβερνήσεις κατά τα τελευταία χρόνια, έχουν προσπαθήσει να διασφαλίσουν τα απαραίτητα οικονομικά κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου, στο πλαίσιο του προγράμματος για την ανάπτυξη των υποδομών εντός της παγκόσμιας εμπορικής και οικονομικής πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη Ένας Δρόμος που προωθεί το Πεκίνο».

Πηγή: ertnews.gr