Πυρκαγιά Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Με τη συνδρομή των εναέριων μέσων που πραγματοποιούν ρίψεις νερού από το πρωί συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε το Σάββατο στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης.

Οι δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, με το έργο τους να δυσχεραίνεται από τους ανέμους, οι οποίοι πάντως δεν καθιστούν απαγορευτικό τον ανεφοδιασμό των εναέριων μέσων.

Συνολικά επιχειρούν 214 πυροσβέστες, με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 59 οχήματα, 10 αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα.

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες στην επιχείρηση κατάσβεσης εντοπίζονται αυτή τη στιγμή στα πύρινα μέτωπα Μοναστηράκι, Δωρίσκο και προς Νίψα- Δωρικό.

Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής: Παλεύουμε με ακραίες καιρικές συνθήκες

«Έχουμε μεγάλη αναζωπύρωση στη βόρεια μεριά της περιοχής Μέλια. Το σοβαρότερο μέτωπο είναι εκεί και στη νότια πλευρά της περιοχής πάνω από την Εγνατία Οδό, στον οικισμό Νίψα, το σοβαρότερο κομμάτι του μετώπου. Εκεί έχει πέσει όλη η βαρύτητα. Επιχειρούν 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, το ένα για εναέριο συντονισμό και πάνω από 214 πυροσβέστες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, σε δηλώσεις του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN.

«Παλεύουμε με ακραίες καιρικές συνθήκες. Είναι δύσκολα από τη βόρεια πλευρά της Εγνατίας Οδού. Είχαμε εγκλωβισμό πυροσβεστών σε κτηνοτροφική μονάδα, υπάρχουν και τραυματίες. Ο αέρας ωθεί μακριά την πυρκαγιά και δημιουργεί νέες καυτές επιφάνειες που πρέπει να διαχειριστούμε. Αξιολογούνται τα δεδομένα, από λεπτό σε λεπτό. Σε δύο μέρες έχουν εκκενωθεί 13 οικισμοί. Στις παρυφές της πόλης της Αλεξανδρούπολης μετατοπίστηκε η φωτιά και γι’ αυτό στάλθηκε το 112 και εκεί. Μετατοπίστηκε σε μια αντιπυρική ζώνη πάνω από 30 μέτρα και και παρατεταγμένα οχηματα, αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στην βορειοανατολική πλευρά της Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο, δεν έχει κοπάσει ο αέρας είναι 6 με 7 μποφόρ και προσπαθούμε να με αυτές τις αντίξοες συνθήκες να ανταπεξέλθουμε», τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

Στο τέλος, σε ερώτηση για το αν υπάρχει κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου που βρίσκονται στον νομό, ο ίδιος, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ