Σοβαρός τραυματισμός τουρίστα στο φαράγγι της Σαμαριάς εξαιτίας του σεισμού στην Κρήτη

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος», μεταφέρθηκε αργά το μεσημέρι με ελικόπτερο, ο ξένος τουρίστας που τραυματίστηκε το πρωί κατά την διάρκεια πεζοπορίας στο φαράγγι της Σαμαριάς, από πτώση βράχου, λόγω του σεισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας φέρει σοβαρότατα τραύματα στα κάτω άκρα.

«Το πόδι του 45χρονου συνεθλίβη από την πτώση του βράχου. Αυτή την στιγμή χειρουργείται. Έχει χάσει πολύ αίμα» σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, που αναφέρουν επίσης ότι οι γιατροί στο νοσοκομείο Χανίων όπου μεταφέρθηκε με ελικόπτερο έχουν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση.

Το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής. Ο γιατρός από την Αγ. Ρούμελη βρισκόταν στο πλευρό του τραυματία μέχρι τη μεταφορά του, με ελικόπτερο που προσγειώθηκε εντός του φαραγγιού, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης. Ο 45χρονος μεταφέρθηκε με τη συνδρομή ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ από το Ηράκλειο στο Νοσοκομείο Χανίων. Η κατάσταση του κρίνεται κρίσιμη και αυτή την ώρα χειρουργείται.

Κλειστά για σήμερα Κυριακή όλα τα φαράγγια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα Κυριακή όλα τα φαράγγια της Περιφερειακής Ενότητας, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από τη σεισμική δραστηριότητα το πρωί της Κυριακής στα νότια των Χανίων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ήδη το φαράγγι της Σαμαριάς παραμένει κλειστό από τις 11.00 το πρωί αμέσως μετά το ατύχημα που συνέβη εντός του φαραγγιού με τον τραυματισμό περιπατητή από πτώση βράχου.