Champions League: Η Ρακόβ απέκλεισε τον Άρη Λεμεσού, στα play offs και η Μακάμπι Χάιφα

Στα play offs του Champions League προκρίθηκαν οι Ρακόβ Τσεστοχόβα που απέκλεισε τον Άρη Λεμεσού και η Μακάμπι Χάιφα που έθεσε εκτός συνέχειας στη διοργάνωση τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Το 2-1 της Ρακόβ Τσεστόχοβα στην Πολωνία στον α΄ αγώνα έδινε προβάδισμα στην αντίπαλο του Άρη Λεμεσού που χθες ηττήθηκε με 1-0 στην Κύπρο και αποκλείστηκε. Το γκολ της πολωνικής ομάδας πέτυχε ο Φραν Τούντορ στο 49ο λεπτό. Όμως, τέσσερα λεπτά αργότερα έχασε με τραυματισμό τον Στράτο Σβάρνα. Ο Γιάννης Παπανικολάου αγωνίστηκε κι αυτός βασικός για τη Ρακόβ, με τον Αντώνη Τσιφτσή να μένει στον πάγκο. Οι πρωταθλητές Πολωνίας περιμένουν τον νικητή του Σπάρτα – Κοπεγχάγη στην επόμενη φάση, ενώ οι πρωταθλητές Κύπρου θα συνεχίσουν στα playoffs του Europa League.

Η Μακάμπι Χάιφα του Κυριάκου Σαββίδη με γκολ των Πιερό (29΄), Σαμπά (45΄ + 2) και Νταβίντ (90΄ + 3΄) επικράτησε με 3-0 στο Ισραήλ της Σλόβαν Μπρατισλάβας και εξασφάλισε την πρόκριση, αφού στη Σλοβακία είχε επικρατήσει με 2-1. Ο Τόλις είχε μειώσει σε 2-1 στο 85ο λεπτό για τους Σλοβάκους. Επόμενος αντίπαλος της Μακάμπι Χάιφα στα play offs του Champions League θα είναι η Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία).

Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 22/23 Αυγούστου και οι επαναληπτικοί αγώνες στις 29/30.8.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ