Αδίστακτη Πορτογαλία διέλυσε με 9-0 το Λουξεμβούργο: 3-0 η Σλοβακία το Λιχτενστάιν

Η Πορτογαλία και η Σλοβακία ήταν εκ των προτέρων τα φαβορί κι έκαναν και με το… παραπάνω τη δουλειά τους στην 6η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2024, καθώς οι μεν Ίβηρες συνέτριψαν το Λουξεμβούργο με το «διαστημικό» 9-0, οι δε Σλοβάκοι νίκησαν το Λιχτενστάιν με 3-0 αντίστοιχα κι οδηγούν την… κούρσα προς τα τελικά της Γερμανίας στον 10ο όμιλο.

Το πλέον… εντυπωσιακό, όσο κι ασυνήθιστο, ωστόσο, ήταν το γεγονός πως ο τεχνικός του Λουξεμβούργου Λουκ Χολτζ σηκώθηκε κι έφυγε από τον πάγκο της ομάδας του στο 83ο λεπτό, όταν ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε το 8-0, μην μπορώντας να αντέξει την πανωλεθρία της ομάδας του, για να επιστρέψει ωστόσο στο 89′!

Σημαντικό, όσο και δύσκολο «διπλό» πήρε η Ουαλία στη Ρίγα επί της Λετονίας με 2-0 και παρέμεινε «ζωντανή» στον 4ο όμιλο, ενώ το 1-0 της Ισλανδίας επί της Βοσνίας στο Ρέικιαβικ δεν φαίνεται ικανό να αλλάξει τις ισορροπίες στο 10ο γκρουπ.

Στο Φάρο η Πορτογαλία δεν είχε στη σύνθεσή της τον τιμωρημένο λόγω καρτών Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα απέναντι στο Λουξεμβούργο. Οι Γκονσάλο Ράμος και Ινάσιο σκόραραν από δύο φορές μπαίνοντας στα… παπούτσια CR7, ενώ ο Μπρούνο Φερνάντες μοίραζε αφειδώς ασίστ, σε ένα ματς που είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα απ’ το ημίχρονο, όταν οι Πορτογάλοι είχαν πάρει ήδη προβάδισμα με 4-0.

Οι Ντιόγο Ζότα (δις), Ρικάρντο Όρτα, Μπρούνο Φερνάντες και Ζοάο Φέλιξ πρόσθεσαν τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερ στο δεύτερο 45λπτο, για την Πορτογαλία που σημείωσε τη μεγαλύτερη σε έκταση σκορ νίκη της Ιστορίας της και μετράει 6 νίκες και ισάριθμα ματς, χωρίς να έχει δεχθεί γκολ (24-0).

Ακόμη πιο γρήγορα… καθάρισε η Σλοβακία το ματς με το Λιχτενστάιν, σκοράροντας στο… 9ο δευτερόλεπτο με τον Χάνκο. Στο 3′ ο Ντούντα έκανε το 2-0, στο 6′ ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ρόμπερτ Μακ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 και μετά οι Σλοβάκοι έκαναν συντήρηση δυνάμεων.

Στο «Skonto Stadions» η Ουαλία δυσκολεύτηκε με αντίπαλο την ουραγό Λετονία, αλλά πήρε το τρίποντο με 2-0 χάρις στο εύστοχο πέναλτι του Ράμσεϊ στο 29′ και το τέρμα του Μπρουκς στο 70 λεπτό των καθυστερήσεων και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για τη 2η θέση στον 4ο όμιλο και την απευθείας πρόκριση στα τελικά της Γερμανίας.

Τέλος, η Ισλανδία με το γκολ του πρώην επιθετικού του Ολυμπιακού, Άλφρεντ Φινμπόγκασον στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε με 1-0 τη Βοσνία και την έθεσε αντίστοιχα… νοκ-άουτ απ’ τη μάχη της πρόκρισης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ