Διαδοχικά 112 για επικίνδυνα φαινόμενα σε Πελοπόννησο, νησιά Ιονίου, Στ. Ελλάδα, Θεσσαλία

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Ζακύνθου προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από σήμερα, τις βραδινές ώρες. Ειδικά το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) από τις βραδινές ώρες της 26/9 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη και σε κατοίκους περιοχών της Πελοποννήσου προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από σήμερα, τις βραδινές ώρες. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) από τις βραδινές ώρες της 26/09/2023 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Προειδοποιητικό μήνυμα, μέσω του 112, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα στις 15:47 οι κάτοικοι της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα, για το επόμενο 24ωρο προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Με το συγκεκριμένο μήνυμα, η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, κατά την διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Μαγνησίας, βόρειας Εύβοιας προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα για το επόμενο 24ωρο στην περιοχή τους. Σημειώνεται ότι το μήνυμα έλαβαν αρκετοί κάτοικοι περιοχών της Αττικής ωστόσο δεν αφορά την περιοχή. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) για το επόμενο 24ωρο. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας προειδοποιώντας τους ότι θα υπάρχουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) για το επόμενο 24ωρο καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, όπως και οδηγίες αυτοπροστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ