Η Ρωσία κατέστρεψε 4 ταχύπλοα με καταδρομείς της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα

Η Μόσχα έκανε γνωστό πως κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ένοπλες δυνάμεις της κατέστρεψαν στη Μαύρη Θάλασσα τέσσερα ταχύπλοα στα οποία επέβαιναν ομάδες καταδρομέων της Ουκρανίας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, «στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας (…) αεροσκάφη της αεροπορίας ναυτικού του στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψαν τέσσερα ταχύπλοα ‘Willard Sea Force’ αμερικανικής κατασκευής (που μετέφεραν) αποβατικές ομάδες των ένοπλων δυνάμεων της Ουκρανίας κινούμενα προς την κατεύθυνση» του ακρωτηρίου Ταρχάνχουτ, στο δυτικό τμήμα της χερσονήσου της Κριμαίας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μέσω Telegram.

Νωρίτερα σήμερα, η ίδια πηγή ανέφερε πως καταρρίφθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες ουκρανικά αυτόνομα αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της χερσονήσου της Κριμαίας και της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ, που γειτονεύει με την Ουκρανία στα δυτικά.

Την περασμένη Τετάρτη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως καταστράφηκαν τέσσερα ταχύπλοα του ουκρανικού στρατού τα οποία μετέφεραν συνολικά 50 μέλη των ειδικών δυνάμεων, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την 24η Αυγούστου, η Ουκρανία ανακοίνωνε πως διεξήγαγε σπάνια επιτυχή επιχείρηση καταδρομέων στη χερσόνησο της Κριμαίας, που σύμφωνα με το Κίεβο σκότωσαν ρώσους στρατιωτικούς, ύψωσαν την ουκρανική σημαία και αποχώρησαν χωρίς απώλειες, επιχείρηση κυρίως συμβολικής σημασίας στη χερσόνησο που η Μόσχα θεωρεί απαραβίαστη, την ημέρα της ουκρανικής ανεξαρτησίας.

Την 22η Αυγούστου, η Ρωσία ανακοίνωνε πως «καταστράφηκε» ταχύπλοο που μετέφερε μέλη των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Φιδονήσι, καθώς και πλοίο «αναγνώρισης» σε περιοχή όπου βρίσκονται «ρωσικές εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου» στη Μαύρη Θάλασσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ