Με αέρα πρωταθλήτριας η ΑΕΚ άλωσε τη Λεωφόρο με ανατροπή

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 10ο λεπτό, η ΑΕΚ κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού στο “Απόστολος Νικολαΐδης” και πήρε… βαθιά ανάσα στη μάχη του τίτλου.

Οι “κιτρινόμαυροι” πήραν το υπερπολύτιμο τρίποντο χάρη στα γκολ των Τσούμπερ και Πινέδα και έφτασαν τους οκτώ βαθμούς, έχοντας και παιχνίδι λιγότερο. Το “τριφύλλι” ευτύχησε να προηγηθεί με τον Τζούρισιτς, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του σκορ. Πλέον, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι 3η με εννιά βαθμούς, έχοντας επίσης παιχνίδι λιγότερο. Πρωτοπόρος παραμένει ο Ολυμπιακός που έχει 13 βαθμούς, ενώ δεύτερος είναι ο ΠΑΟΚ με 10. Αμφότεροι έχουν παίξει και τα πέντε ματς του προγράμματος.

Ο αγώνας

Η σέντρα έγινε με ολιγόλεπτη καθυστέρηση, λόγω ενός πανό που ανέβηκε στην κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού. Στα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς, οι “πράσινοι” αναγκάστηκαν να κάνουν αλλαγή, λόγω τραυματισμού του Μάγκνουσον. Στο 6ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή φάση με σουτ του Βιλένα που έδιωξε δύσκολα ο Στάνκοβιτς. Οι “πράσινοι” ήταν ξεκάθαρα ανώτεροι στο πρώτο δεκάλεπτο και κατάφεραν τελικά να το κεφαλαιοποιήσουν. Ο Τζούρισιτς βρέθηκε σε πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, εξαπέλυσε ένα κεραυνό στο παραθυράκι του Αυστριακού τερματοφύλακα για το 1-0. Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση, με τον Γκαρσία να βγαίνει απέναντι από την “πράσινη” εστία, αλλά τον Μπρινιόλι να αποκρούει.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα ανέβασαν την απόδοσή τους, επιχειρώντας να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Στο 24ο λεπτό, οι “κιτρινόμαυροι” άγγιξαν την ισοφάριση, ωστόσο ο Μπρινιόλι σταμάτησε εντυπωσιακά την εξαιρετική κεφαλιά του Γκαρσία. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να πατάνε όλο και καλύτερα στο χορτάρι, όσο περνούσαν τα λεπτά. Στο 35′ κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα, με τον συνήθη ύποπτο όταν η μπάλα… καίει, Στίβεν Τσούμπερ. Η “πράσινη” άμυνα… κοιμήθηκε, διαμαρτυρόμενη για φάουλ στον Χουάνκαρ, ο Ελβετός πήρε την… κατά λάθος πάσα του Ισπανού και πλάσαρε ανενόχλητος για το 1-1. Το παιχνίδι είχε πάρει πια άγρια μορφή, με μαρκαρίσματα να είναι συχνότερα, αλλά και σκληρότερα. Ο Σιμόνε Σότσα πάντως έδειχνε να είναι ανεκτικός σε αρκετά από αυτά, ενώ επίσης έβγαζε κάρτες με… δυσκολία. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ ισόπαλο.

Στην έναρξη του δεύτερου μισού οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να μπαίνουν… μουδιασμένα στο χορτάρι. Οι μέτριες μεταβιβάσεις τους χάρισαν έξτρα κατοχές στην ΑΕΚ, που δεν άργησε να πατήσει περιοχή, χωρίς όμως να δημιουργεί κάποια μεγάλη απειλή. Αυτή η εικόνα άρχισε να αλλάζει από το 50′ και μετά. Μάλιστα, στο 53′ ο Βιλένα είχε μία καλή στιγμή με σουτ από τα όρια της περιοχής που έφυγε λίγο άουτ. Από το 60ο λεπτό κι έπειτα, ο ρυθμός σιγά σιγά ανέβαινε, όπως και η ένταση, η οποία επανερχόταν στα στάνταρ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 68ο λεπτό, οι “κιτρινόμαυροι” έβγαλαν μία υποδειγματική αντεπίθεση, ο σκόρερ Τσούμπερ έγινε… δημιουργός, μοίρασε στον Πινέδα και ο Μεξικανός τελείωσε υποδειγματικά από κοντά για να ολοκληρώσει την ανατροπή. Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να ισοφαρίσει αμέσως, αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ιωαννίδη. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ήρθε νέα κεφαλιά, αυτήν τη φορά με τον Αράο, η οποία πέρασε εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στη συνέχεια, ο Γιοβάνοβιτς πήρε ρίσκο, βάζοντας στο χορτάρι δεύτερο φορ, τον Σπόραρ, δίπλα στον Ιωαννίδη.

Η ΑΕΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο οπισθοχώρησε, με στόχο να διατηρήσει το υπέρ της αποτέλεσμα. Παρ’ ολ’ αυτά, έφτασε κοντά στο 3-1 με τον Ελίασον στο 84′, όμως αστόχησε σε τετ α τετ μετά από ωραία αντεπίθεση. Οι γηπεδούχοι έψαχναν την ισοφάριση, ωστόσο δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί στο ανοικτό γήπεδο. Εν τέλει δεν τα κατάφεραν και το 2-1 υπέρ της πρωταθλήτριας διατηρήθηκε έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Κίτρινες: 33′ Μπερνάρ, 44′ Χουάνκαρ, 89′ Παλάσιος – 21′ Μήτογλου, 25′ Γκατσίνοβιτς, 54′ Γαλανόπουλος, 89′ Αραούχο
Κόκκινες: –
Δοκάρι: –

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (79′ Μλαντένοβιτς), Μάγκνουσον (3′ Γέντβαϊ), Σχένκεφελντ, Κώτσιρας, Πέρεθ (70′ Αράο), Βιλένα, Τζούρισιτς (71′ Παλάσιος), Μπερνάρ, Μαντσίνι (78′ Σπόραρ), Ιωαννίδης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί (75′ Μάνταλος), Κάλενς (59′ Σιμάνσκι), Μήτογλου, Ρότα, Γαλανόπουλος (64′ Πισάρο), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (63′ Γιόνσον), Τσούμπερ, Ελίασον, Γκαρσία (75′ Αραούχο).

Πηγή: ertsports.gr