Μ. Βορίδης στο Blue Sky: Ο κ. Κασσελάκης είναι προϊόν της στρατηγικής ήττας της Αριστεράς

Για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που βρίσκεται σε διαβούλευση στην Ολομέλεια της Βουλής και τις αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε, εκτός των άλλων, ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Blue Sky και στην Λίνα Κλείτου.

Ο κ. Βόριδης αναφέρθηκε και στις απεργιακές κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι πρόκειται για παραλογισμό, αφού κατέβηκαν σε απεργίες και διαδηλώσεις αλληλεγγύης την ώρα που οι κατεξοχήν ενδιαφερόμενοι δεν απεργούν, απεργούν τρίτοι γι’αυτούς. Δηλαδή απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, που αυτούς αφορά το νομοσχέδιο, αυτοί δεν απεργούν και εκφράζονται θετικά για το νομοσχέδιο.

Έχουμε εδώ ένα κλασικό παράδειγμα επαναστατικής γυμναστικής από τα αριστερά συνδικάτα, τόνισε ο κ. Βορίδης.

Δυστυχώς έχουμε φτάσει στην απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος κατέληξε ο υπουργός. Ένα σοβαρό συνδικαλιστικό κίνημα που να μπορεί να αναπτύξει σοβαρά επιχειρήματα, ενδιαφέρει και την κυβέρνηση και την χώρα και τους εργαζόμενους. Ένα  συνδικαλιστικό κίνημα που είναι βαθιά νυχτωμένο και δεν είναι μέσα στην πραγματικότητα, τότε δεν μπορεί να υπάρχει ένας γόνιμος διάλογος με αυτό το κίνημα.

Ο κ. Βορίδης μίλησε επίσης και για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, λέγοντας ότι «η Αριστερά ηττήθηκε, ηττάται συνεχώς την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα». Πράγμα που έχει να κάνει με τον τρόπο που «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συγκροτήσει τη σύγχρονη, ευρωπαϊκή, ελληνική Κεντροδεξιά», τόνισε. Και, η στρατηγική ήττα αποτυπώνεται στο εσωκομματικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε εξηγώντας ότι «η ήττα συμπαρασύρει όλους εκείνους, που έχουν ταυτισθεί με αυτήν τη στρατηγική. Και αυτοί είναι και η κυρία Αχτσιόγλου, και ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Παππάς, όλοι εκείνοι οι οποίοι έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολύ πρόσφατο παρελθόν και στους οποίους ορισμένοι εκ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τους χρεώνουν αυτήν τη στρατηγική ήττα. Στην απελπισία του αυτό το κομμάτι της Αριστεράς πηγαίνει και προσκολλάται στον κ. Κασσελάκη, ο οποίος, όμως, είναι ένα ερωτηματικό», παρατήρησε. Η εμφάνιση του κ. Κασσελάκη και οι αναρτήσεις του στα κοινωνικά μέσα δεν αρκούν, επέμεινε ο υπουργός Επικρατείας και συνέχισε: «Ο κ. Κασσελάκης είναι προϊόν της στρατηγικής ήττας».