Υπερχείλιση Πηνειού: Συνεχίζονται οι προσπάθειες αντιμετώπισης της πλημμύρας στην Λάρισα

Συνεχίζεται η προσπάθεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πλημμύρας και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί εντός της πόλης της Λάρισας, από την υπερχείλιση του Πηνειού.

Σε κάποιες συνοικίες της πόλης τα νερά έχουν υποχωρήσει και συνεχίζεται η άντληση τους από την πυροσβεστική, ενώ σε άλλες άλλες το πλημμυρικό φαινόμενο παραμένει σε μεγάλη έκταση και συνεχιζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων.

Τα τελευταία 24ωρα το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην συνοικία της Γιάννουλης και συγκεκριμένα στις Εργατικές Κατοικίες της συνοικίας όπου και συμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Λαρισαίων ,Απόστολου Καλογιάννη, έχει δημιουργηθεί πλέον ένα ιδιαίτερο γεωλογικό φαινόμενο καθώς πέραν της κοίτης του Πηνειού έχει διαμορφωθεί και μια νέα, δεύτερη, κοίτη, εξαιτίας των νερών που έφτασαν στη Λάρισα από τις γειτονικές πεδιάδες.

Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν την παροχή βοήθειας στους κατοίκους που έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους, με τρόφιμα, νερά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στις δομές που έχουν δημιουργηθεί από το δήμο, ενώ γίνεται προσπάθεια εν μεγάλο μέρος των κατοίκων αυτών να μεταφερθούν σε άλλους χώρους όπως είναι και τα ξενοδοχεία της περιοχής.

Ταυτόχρονα δύσκολη παραμένει και η κατάσταση στα χωριά του νόμου και στον κάμπο της Λάρισας, όπου τα πλυμμηρικά φαινόμενα βρίσκονται ακόμη σε ένταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ